Reyhanlı'da ölenlerin yakınlarına 10'ar bin lira ödendi

Hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından 45 ailenin yakınlarına da acil ihtiyaçlarını karşılamaları için 10’ar bin lira ödendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY – Reyhanlı’da meydana gelen saldırıların ardından ilçe genelinde yapılan hasar tespit çalışmaları kapsamında bin 983 kişiye 6 milyon 726 bin lira ödeme yapıldı. Hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından 45 ailenin yakınlarına da acil ihtiyaçlarını karşılamaları için 10’ar bin lira ödendi. 

"Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça beraberindeki heyetle, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. 
Hatay Valiliği internet sitesinde yer alan bilgiye göre, TÜRKONFED Başkanı Onatça, kabulden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederek, Reyhanlı’da yaşanan menfur saldırıdan dolayı başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Onatça, yaraların sarılması için iş dünyası olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

Vali Celalettin Lekesiz de, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Acılar paylaşıldıkça azalır, ziyaretiniz insanların ruh ve gönül dünyasının yeniden onarılmasına katkı yapacaktır. Hepinize teşekkür ederim" dedi. 
Menfur saldırıda hayatını kaybedenleri geri getirmenin mümkün olmadığını ancak geride kalanların maddi ve manevi yaralarının bir an önce sarılması, ilçede hayatın normale dönebilmesi için ciddi çalışmalar yapıldığını ve önemli mesafeler alındığını ifade eden Lekesiz, "Hayatını kaybeden 46 Türk vatandaşının ölümleri nüfus kayıtlarına işlendi. 10 kişiye ölüm aylığı bağlandı, diğerlerinin işlemleri devam ediyor ve 15-20 gün içerisinde tamamlanacak. 21 kişiye cenaze yardımı ödeneği yapıldı. Ağır hasar gören 5 bina vardı 5’i de yıkıldı. İlçe genelinde hasar tespit çalışmalarında bin 983 kişiye 6 milyon 726 bin lira ödeme yapıldı. İlçe genelinde 694 gebeye tıbbi psiko sosyal destek sağlandı. 40 okulda 13 bin 485 öğrenciye psiko sosyal destek verildi. 231 aileye evde sağlık hizmeti tedavi desteği verildi. 4 Aile Sağlığı Merkezi’nde esnek mesai uygulaması yapılarak saat 20.00’ye kadar 1. basamak sağlık hizmeti verildi, uygulama devam ediyor. Esnafın beyanname ve bildirim verme süreleri, her türlü vergi, ceza ve gecikme faizi ödeme süresi 30 Haziran 2014 sonuna kadar, ikmalen, resen veya idarece tarh edilen ve vadesi 11 Mayıs 2013 sonrasına rastlayan her türlü ceza, vergi ve gecikme faizi ödeme süresi 9 Mayıs 2014 sonuna kadar uzatıldı. Hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından 45 ailenin yakınlarına acil ihtiyaçlarını karşılamaları için 10’ar bin lira, ağır yaralı 34 kişiye kişi başı 4 bin lira olmak üzere toplam 136 bin lira, orta yaralı 36 kişiye kişi başı 2 bin 500 lira olmak üzere toplam 90 bin lira, hafif yaralı 112 kişiye kişi başı bin lira olmak üzere toplam 112 bin lira ödendi, 227 yaralıya ise toplam 788 bin lira ödeme yapıldı" diye konuştu.