RF-4F'lerin uçuşu durdurulacak

Malatya ve Konya'da meydana gelen kazaların ardında tartışma yaratan RF-4F savaş uçakları için kesin karar verildi. RF-4F yarından itibaren bir daha havalanmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, RF-4F uçaklarının yarın itibarıyla uçuşunun durdurulacağını açıkladı.

RF-4 yerine F-16 savaş uçakları keşif uçakları olarak kullanılacak.

10 günde 6 pilot şehit oldu

25 Şubat'ta Malatya'da "F4 RF-4E" tipi savaş uçağının düşmesi sonucu 4 pilot şehit olmuştu. 5 Mart'ta ise Konya'da "F-4E 2020" tipi uçak düşmüş ve 2 pilot şehit olmuştu.

Art arda yaşanan kazalar sonrası F-4'ler tartışma konusu olmuştu. Son Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a konuyla ilgili soru sorulmuştu.

Toplantıda Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün kazalara ilişkin teknik bilgiler verdiğini söyleyen Arınç, "F-4 E-2020" tipi uçakların kullanımının 2020 yılına kadar devam edeceğini açıklamıştı.

Son dönemde adları kazalarla anılan F-4'ler 90'lı yılların sonunda İsrail tarafından modernize edilmişti.
Yapısal güçlendirmelerin ardından model isiminin sona eklenen "2020" rakamı uçakların 2020 yılına kullanılabileceğini ifade ediyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir