Rıza Sarraf, soru önergeleri için dava açtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, "hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşıdığı Rıza Sarraf'ın, kendisi aleyhine toplam 70 bin liralık manevi tazminat davası açtığını" belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu,  yazılı açıklamasında, 17 Aralık'taki İstanbul merkezli operasyon kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Rıza Sarraf'ın şahsı aleyhine açtığı manevi tazminat davasına değindi.  "Sarraf, hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşıdığım 14 ayrı soru önergesinin her biri için 5 bin TL olmak üzere toplam 70 bin TL manevi tazminat talep etmektedir" ifadesini kullanan Tanrıkulu, şu görüşleri savundu: 

"Görüldüğü gibi Sarraf ve paraları sıfırlayanlar 'cari açığı' kapatmak için harıl harıl çalışmaktadır. Dava dilekçesinde ve ekinde tarafımca verilmiş olan 14 ayrı önergeye yer verilerek bir milletvekili olarak ettiğim yemine ve avukatlık yeminine atıfta bulunularak 17 Aralık şüphelisi Rıza Sarraf'ın kişilik haklarını zedelediğim iddia edilmiştir." 

Ömrünü insan haklarının tesisi için adadığını anlatan Tanrıkulu, evrensel hukuk kurallarına, insan haklarına ve eşitliğe adanmış bir ömrün milletvekili yeminine ihtiyacı olmadığını vurguladı.   

Bugüne kadar milletvekili olarak verdiği tüm önergeler gibi Rıza Sarraf ile önergelerin de "ömrünü adadığı ilkeler için ettiği yeminin, bildiklerinin ve amaçlarının yüksek sesli tekrarından başka bir şey olmadığını" belirten Tanrıkulu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Söz konusu sorular, kamuoyunun bilgilendirilmesi için hükümete yöneltilmiş, şeffaflık talebi içeren sorulardır. Hukukçu bir milletvekili ve insan hakları aktivisti olarak nerede ezilen, dışlanan biri varsa yanında olmak; nerede eşitsizlikten, adaletsizlikten fayda sağladığı iddia edilen birileri varsa karşısında dimdik durmak boynumun borcudur. Tarafıma karşı açılan dava AKP Hükümetinin bugüne kadar Türkiye'ye yerleştirmiş olduğu denetimsiz korku düzeninin son halkasıdır ancak beyhude bir çabadır. Çünkü biz kimseden korkmuyoruz ve ne olursa olsun milletin verdiği yetki ve görevi doğru bildiğimiz şekilde, sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir