SAF GYO, İMKB'de işlem görmeye başladı

SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) bugün düzenlenen Gong töreni ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - SAF GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, "Bugünden sonra umuyorum ki İMKB'ye girerek ulusal sermaye piyasası için değer yaratacağız" dedi.
SAF GYO'dan yapılan açıklamada, çok sayıda konuğun katılımı ile gerçekleşen törene SAF GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Raif A. Dinçkök, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özokur ve Rifat Hasan ile İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ev sahipliği yaptığı bildirildi.
Açıklamada, yeni yapılanmada Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, Saf Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Ticaret A.Ş'yi Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayı ile devraldığı, bu birleşme ile birlikte oluşan yeni şirketin çıkarılmış sermayesinin 56 milyon liradan 886,6 milyon liraya yükseldiği ve şirket unvanı SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak değiştirildiği bildirildi.
Yeni şirketin piyasa değerinin, mevcut beher hisse fiyatından hareketle 1,3 milyar lira olarak hesaplandığı, şirketin, bu büyüklükle sektördeki ilk 5 GYO şirketi arasındaki yerini aldığı vurgulandı.
İlk projesi, Acıbadem'de 182 dönüm arazide inşa edilen Akasya projesinin devamı niteliğindeki alışveriş merkezi olacağı belirtilen Şirketin, metropol bölgelerinde yenilikçi ticari ve konut ağırlıklı karma projelerle yatırımlarına devam edeceği ifade edildi.
İstanbul'da katma değeri yüksek ofis, konut ve AVM ağırlıklı portföy yapısına sahip SAF GYO'nun, büyüklüğü ve gelir kaynağı açısından çeşitlilik sağlayan bir şirket olduğu, bu yapısı itibariyle şirketin yatırımcılarına, düzenli kira gelirlerine ortak olmanın yanı sıra yenilikçi ve katma değeri yüksek gayrimenkul projelerine de yatırım fırsatları sunacağı ifade edildi.
SAF GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik törende yaptığı konuşmada, bu şirketin ortaklarının Türkiye'nin en saygın kurumları olduğunu belirterek, "Bugüne kadar gayrimenkul alıcısı ve İstanbul kenti için bir değer yarattık. Bu günden sonra umuyorum ki İMKB'ye girerek ulusal sermaye piyasası için değer yaratacağız. Bir yönüyle de istihdam, sağlayacağımız katma değer ve gelişmişlik adına ülkeme de değer yaratacaktır. Bu değer ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir