Şair Yazıcı vefat etti

Şair ve yazar Osman Olcay Yazıcı, yarın İstanbul'da toprağa verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şair ve yazar Osman Olcay Yazıcı, kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Verilen bilgiye göre, Yazıcı, bayram ziyareti için gittiği Samsun'dan İstanbul'a dönerken otobüste rahatsızlandı.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen Yazıcı, kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Yazıcı'nın cenazesi yarın Zeytinburnu Ulucami'de öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Osman Olcay Yazıcı, 1953'te Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Yukarıovalı köyünde dünyaya geldi. Yazıcı, ilkokulu Aşağıovalı köyünde, ortaokulu Zeytinburnu'nda, liseyi Zonguldak Fener Lisesi'nde, yüksekokulu da İstanbul'da okudu.

Birçok dergide şiir, hikaye, deneme, kültür ve fikir yazıları yayımlanan Olcay Yazıcı, Türk Edebiyatı Vakfının yayımladığı Türk Edebiyatı dergisinin yazı işleri müdürlüğünü (1983-84), İhlas Holding dergiler grubunun bilim ve teknoloji dergisi "İnsan ve Kainat"ın editörlüğünü (1988-94) yaptı.

1984'te gazeteciliğe başlayan şair ve yazar Olcay Yazıcı, 12 yıl çalıştığı Türkiye gazetesinde, dizi, mülakat ve köşe yazarlığı, kültür-sanat sayfası yöneticiliği, bölüm şefliği ile yazı işleri ve Avrupa baskıları servisinde redaktörlük görevlerinde bulundu.

16-20 Eylül 1991 tarihinde İstanbul'da yapılan "12. Dünya Şairleri Kongresi ve Yunus Emre'ye Saygı Kurultayı"na "Derviş" isimli şiiri ve "Yunus Emre'nin Rüzgarıyla" konulu tebliği ile katıldı.

Türkiye gazetesinden 1997'de ayrılan Yazıcı, Kültür Dünyası dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı.

Yazıcı, 1999'da eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek'in sahibi olduğu ve başyazarlığını yürüttüğü Ayyıldız gazetesinin kültür sanat ve düşünce sayfasını yönetti.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneğinin, Araştırma Yayın Komisyonu koordinatörlüğü ile süreli yayınlar editörlüğünü de yürüten Yazıcı, "Şiiri Yazılamayan Şehir" isimli şiiriyle, 2005 yılında İhsan Işık tarafından hazırlanan ve İngilizceye de çevrilen "Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi-Edebiyat, Kültür ve Bilim İnsanları" isimli çalışmada yer aldı.

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Genel Müdürü olarak görev yapan ve İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Yazarlar Birliği üyesi olan şair ve yazar Osman Olcay Yazıcı'nın şiirlerinden bazıları, Arif Nazım, Mustafa Yıldızdoğan ve Ahmet Yılmaz tarafından bestelendi.

Osman Olcay Yazıcı'nın yayımlanmış eserleri şunlar:

"Çocuklar Vatanında Büyüsün", "Papatyalar Üşümesin", "Erguvan Uğultusu", "Tartışmayı Tartışmak", "Hüzün Yazıları", "Eylül'ün Kırdığı Gül", "Kitapsız Toplum", "Büyük Gün/Bir Kıyamet Alameti Olarak Hazreti İsa'nın Dönüşü", "Eğitim ve Kültür Trajedimiz/Kendimiz Olmaktan Nasıl Çıktık", "Nemrut Ateşi" ve "Yaralı Küheylan" 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir