Sakin şehrin sakin üniversitesi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA'DAN / Hasan COŞKUN

hasan.coskun@dunya.com

Her geçen yıl öğrenci sayısı artan Sakarya Üniversitesi'nin yeni dönemde planladığı çalışma stratejisinin bir ayağını da topluma dönük projeler oluşturuyor. Bugüne kadar sakin bir eğitim veren Sakarya Üniversitesi, yeni dönemde yeni proje ve çalışmalarla Türkiye'nin en fazla tercih edilen üniversiteleri arasına girmeyi hedefliyor.

Genç bir üniversite ve genç bir kadroya sahip Sakarya Üniversitesi, dünya üniversitelerindeki gelişmelerden de uzak değil. Birçok uygulama ve değerlendirmede iyi durumda. 20'den fazla araştırma merkezi var. Eğitim konusunda Türkiye'deki üniversitelerin içinde ilk 10'da yer almak ve Sakarya ile ilgili projelerde aktif olarak yer almak istiyor.

Sakarya Üniversitesi'nin, şehrin kullanabileceği ve yararlanabileceği modern bir kongre ve kültür merkezi var. Bu merkez gerek üniversitenin ve gerekse şehrin her türlü etkinliklerine cevap verebilecek nitelikte. Ayrıca, halka açılmak ve sahip olduğu genç akademisyenlerin niteliğini artırmak en büyük hedefleri arasında yer alıyor.

Diğer taraftan uluslararası alanda da ilk sıralarda yer almak için yeni çalışmalar hedefleyen Sakarya Üniversitesi, aynı zamanda uzaktan eğitimi başlatarak bir ilke de imza atmış durumda. Sadece bu alanda değil, Sakarya Üniversitesi yaptığı çalışmalar ve sahip olduğu laboratuar altyapısı ile bir taraftan yapılanması ve büyümesini sürdürürken diğer taraftan birçok kuruluş ile ortak Ar-Ge çalışmaları yapıyor. Sanayi ile işbirliğini daha da geliştirmeye çalışan üniversitemizin üzerinde çalıştığı yeni projeler de var. Bunların başında Güneş Arabası ve Hidrojen Arabası geliyor. Bu konuda sponsor desteği bekleyen Sakarya Üniversitesi, bundan sonraki süreçte her alanda proje üreten ve yönlendiren bir bilim merkezi olmak için yapılanmasını sürdürüyor. Öğrencilerine sadece bilgi aktaran bir yapı ile değil, çalışmaları ve projeleri ile Sakarya ve ülkenin gelişimine yön veren bir bilim merkezi olarak bundan sonraki süreçte de yapılanmasını sürdürecek.

İşte bu süreçte, Sakarya Üniversitesi'nin ortaya koyduğu bu kararlılık, Sakarya için büyük önem ifade ediyor. Hızlı bir sanayileşmenin eşiğinde olan ilimizin bundan sonraki gelişiminin mutlaka planlı ve sürdürülebilir olması gerekiyor. Bu nedenle, özellikle bundan sonraki süreçte, Sakarya'nın mevcut sorunları ile değil, sorunsuz ve geleceğini planlamış bir il olarak gelişimini sürdürmesi için üniversitenin desteğine önemli ihtiyacı var.