Saldırganın yakınları gözaltında

Saldırıyı düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş'ın ailesi ile ev arkadaşı olan polis memuru gözaltında.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıyla ilgili Aydın'ın Söke İlçesi'nde gerçekleşen gözaltılara, saldırıyı gerçekleştiren Altıntaş'ın dayıları da eklendi.

Ankara'da katıldığı resim sergisinde Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş, polisin operasyonuyla ölü ele geçirildi. Saldırı ardından soruşturma başlatan polis, Altıntaş'ın Aydın'ın Söke İlçesi'nde oturan babası İsrafil, annesi Hamidiye ve kız kardeşi Seher Altıntaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişiyi aynı gün gözaltına aldı.

Soruşturmasını sürdüren polis, bu kez de FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Özel Ata Okulları'nın Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki şubesinde görevli saldırganın dayısını gözaltına aldı. İsmi açıklanmayan bu kişinin daha önce FETÖ soruşturmasında gözaltına alınıp serbest kaldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan bu kişilerin saldırganın dayısı Hüseyin Furuncu, dayısının eşi Sevinç Furuncu ve diğer dayısı Hasan Furuncu olduğu öğrenildi. Hasan Furuncu'nın ise American Turkish Academiy (ATA) Okulları'nın Kuşadası İlçesi'ndeki şubesinin müdürü olduğu belirtildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Ev arkadaşı polis memuru da gözaltında

Ayrıca saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın ev arkadaşı, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru da gözaltına alındı.

Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Altıntaş'ın Yenimahalle'deki evinde de arama yapıldı.

Rus Büyükelçi'ye suikastRus Büyükelçi'ye suikast