Rus Büyükelçi'ye suikast

Erdoğan ve Putin yaptıkları açıklamalarda; Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastın iki ülke ilişkilerini bozmak için yapılmış bir provokasyon olduğunun altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Erdoğan ve Putin yaptıkları açıklamalarda suikastın iki ülke ilişkilerini bozmak için yapılmış bir provokasyon olduğunun altını çizdi.

Karlov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı konulu fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş ise çatışmada öldürüldü.

Olayın tüm boyutlarıyla araştırıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyoruz ki bu Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecini özellikle bozmaya yönelik bir provokasyondur" dedi.

Rus Büyükelçiye yapılan saldırıya verilecek cevabın, terörizme karşı savaşı güçlendirmekten geçtiğini vurgulayan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Söz konusu saldırı, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere ve çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur. Türkiye ile bu cinayetin arkasında kimlerin olduğunu araştıracağız" dedi.

Başbakan Yıldırım, son zamanlarda Suriye başta olmak üzere Türkiye'nin Rusya ile başlattığı bölgedeki barışı tesis etmeye yönelik çabalara vurgu yaparak, "Bu ve buna benzer olayların, asla ve asla çabalarımızı aksatmayacağı inancını taşıyorum" değerlendirmesini yaptı.

"Sadece Rus Büyükelçisine ateş etmediler, yüksek değerler içeren barış ve insan hayatından yana olanlara ateş ettiler" şeklinde konuşan Rusya Başbakanı Medvedev, sorumluların hesap vereceğini ifade etti.

Rusya Büyükelçisi Ankara'da suikaste uğradıRusya Büyükelçisi suikaste uğradı

 

BM, Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesini kınadı BM'den kınama  

 

Slutskiy: Türk-Rus ilişkileri etkilenmeyecekSlutskiy: Türk-Rus ilişkileri etkilenmeyecek

 

İş dünyası saldırıyı kınadı: Amacı belliİş dünyası saldırıyı kınadı: Amacı belli

 

Dünyadan suikaste tepkilerDünyadan suikaste tepkiler

 

ABD'den saldırı açıklamasıABD'den ilk açıklama