S&P İrlanda'nın "BBB" olan kredi notunu teyit etti

Standard and Poor's ülkenin kredi notunun teyit edilmesinin İrlanda hükümetinin gösterdiği çaba ve bunu yapabilme kapasitesini yansıttığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBLİN - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), İrlanda'nın "BBB " olan uzun vadeli kredi notunu ve "durağan" olan kredi not görünümünü teyit etti.

Kuruluş yaptığı açıklamada, ülkenin kredi notunun teyit edilmesinin İrlanda hükümetinin kamu maliyesinin istikrarının sağlanmasında gösterdiği çaba ve bunu yapabilme kapasitesini yansıttığını bildirdi.

S&P, ülkenin bütçe açığını 2015 yılına kadar gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 3'ü seviyesine çekmek için gerekli mali konsolidasyonun sağlanması konusunda varılan güçlü politik konsensüsle İrlanda'nın kredibilitesinin güçlendiğine dikkati çekti.

İrlanda hükümetinin uygulamaya koyduğu kemer sıkma tedbirleri ve bankacılık sektörünün tümünün yeniden yapılandırılması konusunda gösterdiği kararlılığı memnuniyetle karşıladığını belirten S&P, İrlanda'nın Avro Bölgesi'ndeki en açık ekonomi olduğuna da işaret etti.

Standard and Poor's, nisan ayında İrlanda'nın "A-" olan uzun vadeli kredi notunu bir basamak düşürerek "BBB " ya çekmişti.

İrlanda'da ekonomik kriz bankacılık sektöründen kaynaklanmış, krizi aşabilmek için ülke Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 85 milyar avro değerinde kurtarma yardımı almak için anlaşmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir