Samsun'da polise saldırı: 2 şehit

Ladik'te devriye görevi yapan ekip aracına, seyir halindeyken uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN  - Samsun'un Ladik ilçesinde polis ekibine düzenlenen silahlı saldırıda iki polis memuru şehit oldu.

İlçe girişinde devriye görevi yapan 55 A 8651 plakalı ekip aracına, Samsun Caddesi'nde seyir halindeyken uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. İlk belirlemelere göre, 3 saldırganın, 5 katlı inşaat halindeki bir binayı kendilerine siper alarak açtıkları çapraz ateş sonucu, polis otosundaki 2 polis memurundan Hüseyin Koç olay yerinde, Malik Soykal ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada Saldırıda şehit olan polis memurlarından Hüseyin Koç'un (50) 30 yıldır, Malik Saykal'ın (36) ise 11 yıldır görev yaptığı bildirildi.

Öte yandan, il genelinde tedbirler artırılarak, devriye gezen ekiplerle çeşitli birimlerde dış nöbet tutan polislere çelik yelek giyilmesi yönünde talimat verildi.

Olay yerinde toplanan vatandaşlar ise saldırıya tepki gösterdi.

Yapılan araştırmada çok sayıda boş kovan bulundu. Panelvan tipi polis otosunda da çok sayıda mermi izi tespit edildi. İlk belirlemelerde saldırganların 5 katlı bir inşaatı kendilerine siper alarak, çapraz ateş açtığı anlaşıldı.

Vali Güzeloğlu: Terörist saldırı

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, saldırının ilk belirlemelere göre bir terör saldırısı olduğunu söyledi. Olayın ardından Ladik'e giden Vali Güzeloğlu, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "İlk belirlemelere göre bir terör saldırısı sonucu devriye görevi yapan polis aracımıza ateş açılıyor. İki polis memurumuz şehit oluyor, biri olay yerinde, biri Samsun'da hastaneye sevk edilirken" dedi.

"Milletimizin başı sağ olsun" diye konuşan Güzeloğlu, şunları söyledi: "Şu anda bütün güvenlik kuvvetleri kırsalda çalışmalara eş zamanlı başladılar. Tüm ekiplerimiz, hem jandarma, hem istihbarat, hem özel harekat... Çevre illerden bölge komutanlığı dahil olmak üzere operasyonlara başladılar. Umuyorum bu menfur ve hain saldırıyı gerçekleştirenler en kısa süre içinde yakalanır. Araştırmalar devam ediyor."

Şehitler için tören

Bu arada şehit olan 2 polis memuru için Valilik önünde tören düzenlendi. Şehit polis memurları Hüseyin Koç (50) ve Malik Saykal'ın (36) cenazeleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak, polis eskortu ve sirenler eşliğinde Samsun Valiliği önüne getirildi.

Burada düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, iki polis memurunun hain bir saldırı sonucu şehit olduğunu belirtti. Şehit polislerin "Aziz vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerin saflarına katıldığını" vurgulayan Güzeloğlu, "Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedefleyen bütün hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Güzeloğlu, milletin birlik ve beraberiliğini bozmayı amaçlayan bu tür hain saldırıların milletin kararlığı ve azmi ile yok olacağını da vurguladı.

Törenin ardından şehit polis memurlarından Hüseyin Koç'un cenazesi toprağa verilmek üzere Tokat'a, Malik Saykal'ın cenazesi ise Amasya'ya gönderildi.

Törene, şehitlerin yakınları, Ak Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu çeşitli kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada, tören sonrası bir grup taşıdıkları büyük boy Türk bayrağı ile "Samsun uyuma şehidine sahip çık" şeklinde slogan atarak bir süre kentte yürüyüş yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir