Sana mı kaldı?

Erdoğan, Kılçdaroğlu'nun AKP'nin aday gösterilmeyen adaylarına ilişkin yaptığı eleştiriye "Sen kendi işine bak görevi nasıl devraldığın belli" sözleriyle cevap verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekili adayı olmayan bakanlarla ilgili iddialarına ilişkin, "Sana mı kaldı benim partimle ilgili hangi bakanı, hangi milletvekilini niçin aday yapmadığımız, veya niçin bir değişikliğe gittiğimizle ilgili değerlendirme? Sen kendi işine bak. Bir genel başkandan görevi nasıl aldığın belli. Yürüyen yalansın, yürüyen yalan" dedi.

Erdoğan, Ankara'nın Keçiören ilçesinde halka hitap etti.

Bir Keçiörenli olarak vatandaşlara seslendiğini ifade eden Erdoğan, "12 Haziran'a hep beraber yürüyoruz. Emin adımlarla yürüyoruz. 12 Haziran, yeni bir anayasanın, ileri demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere geçen yeni bir anayasanın sandıklarda teyidinin yapılacağı bir gün"ifadesini kullandı.

Hesap uzmanıyım diye dolaşıyor

Sağlık alanında yaptıklarını da anlatan Erdoğan, eskiden memurun devlet hastanesine, işçinin SSK hastanesine, parası olanların da özel hastaneye gittiğini, ancak şimdi vatandaşların istediği hastaneye gittiğini, istediği yerden ilacını aldığını söyledi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ah Bay Kemal ah, neler çektirdin sen bu millete be. Ben de sigortalıydım. Anamızı ağlattın anamızı. Git kuyruğa gir. Kuyruğa girersin, sana bir pusula verirler, numara. Ondan sonra doktor bey sizi muayenehanesine çağırır. Gidersin muayenehaneye para. 8 yıl genel müdürlük yaptı SSK'nın başında. Bize ilaçlarımızı veremiyordu. Şimdi kalkmış her aileye 600 lira vereceğim diyor. Sen bizim ilacımızı veremiyordun, ilacımızı. Her ay SSK olarak benim maaşımdan para kestin bana ilacımı veremedin, ilacımı. Şimdi kalkmış diyorsun ki 600 lira vereceğim. Hesap kim, sen kim? Tutturmuş ben hesap uzmanıyım. Hesap uzmanı olsan ne olacak. Rutine bağlamışlar seni o görevi yapmışsın, ne olur yani. Lider olmak başka bir şey. Şimdi diyor ki televizyona çıkalım. Prim yapmak istiyor. Televizyonlara çıkmayı bırak. Televizyonlara çık tek başına ne söyleyeceksen söyle, o ayrı mesele. Sen benim halkıma doğru olarak, dürüst olarak ne vadediyorsun onu söyle. Mesele bu. Dürüst ol ne yalan konuşuyorsun. Ben sana bazı hesaplar sordum. Dedim ki şu ÖSYM imtihanı yapmadan atamayla aldıkların var. 100'e yakın insan aldın. Bunlar senin akraban mı değil mi? Hangi vasıfla bunları aldın, bunları söyle. Bunların belgeleri bizde var. Zaten birçok şeyi Meclis'te senin yüzünüze vurduk. Ama tabii maalesef utanmak ayrı bir şey. Anlamıyor. Açıkla. Açıklayabildi mi yok."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir