Sanayici 'işyeri hakimi' istiyor

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) faaliyet gösteren ASC Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, işyerlerinde nasıl işyeri hekimi bulunuyorsa, aynı şekilde işyeri hakimi atanmasını istediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DERYA EĞRİCAN GÜLEÇ

MERSİN - Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) faaliyet gösteren ASC Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, işyerlerine ‘işyeri hakimi’ atanmasını istediklerini söyledi. Cenkcimenoğlu, bu sayede sanayide yaşanacak iş kayıplarının da önüne geçileceğini anlattı. Cenkcimenoğlu, işyerlerinde nasıl işyeri hekimi bulunuyorsa, aynı şekilde işyeri hakimi atanmasını istediklerini söyledi. 

Cenkcimenoğlu, günümüzde hemen hemen her işletmenin iş mahkemelerinde zaman kaybettiğini ifade ederek, “Sanayiciler olarak bizler üretim yaparak ihracata, istihdama, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Fakat biz bu gayret içindeyken zaman zaman yaşanan olaylar hepimizi yıpratıyor. Özellikle iş mahkemelerinde görülen davalarda işçiler ile yaşadığımız sorunlar tüm sanayicilerimizi üzüyor ve aynı zamanda iş gücünden düşürüyor” dedi. 

5521 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu’nda işverenleri de koruyucu maddeler eklenmesini isteyen Cenkcimenoğlu, “Sanayiciler olarak işçilerimizin haklarının korunması bizleri de mutlu ediyor fakat biz işverenlerin haklarının da korunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Sanayici ile işçi arasında çıkabilecek herhangi bir problemin tarafsızca çözümü açısından, kararı veren kişinin mutlaka işyerinin fiziki şartlarını, yaşam alanlarını, görüp sonra karar vermesi gerektiğini vurgulayan Cenkcimenoğlu, işyeriyle ilgili en ufak bir bilgisi bulunmayan kişinin sadece tanık ifadelerine başvurarak doğru karar vermesinin mümkün olmadığını anlattı. 

Cenkcimenoglu, 5521 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu’nda yapılacak küçük bir değişiklikle belirli bir sayıda istihdamı olan işletmelerde, sürekli ya da belli günlerde ziyarete gelecek işyeri hakimi bulundurulmasını önerdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir