Sarıyer'de orman yangını

İstanbul Sarıyer'deki yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor ancak şiddetli rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor. Çanakkale Yenice'de çıkan yangına da 30 araç, bir helikopter ve amfibik uçakla müdahale ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sarıyer, Çanakkale Yenice ve Bodrum Göltürkbükü'nde yangın çıktı. Alevlere müdahale eden yetkililer şiddetli lodos nedeniyle söndürme çalışmalarında zorluk yaşıyorlar.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Maden mahallesi yakınlarında bulunan ormanda yangın çıktı.

Yangının şiddetli lodos sebebiyle büyümesinden korkuluyor.
Yangına İstanbul itfaiyesinin yanı sıra, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de müdahale ediyor.
Ayrıca havadan söndürme çalışmaları için bir adet yangın söndürme helikoperi olay yerine çağırıldı.

Çanakkale

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde de, orman yangını çıktı.

Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karasuçam köyü yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile Çanakkale Orman İşletme Şefliğinden 30 araç, bölgeye sevk edildi.
Bir helikopter ile amfibik uçağın da katıldığı söndürme çalışmaları, saatteki hızı 65-70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle güçlükle yapılıyor.
Yetkililer, Gönen ilçesi sınırına doğru ilerleyen yangının, enerji nakil hattından kaynaklandığını bildirdi.

Bodrum

Bir yangın haberi de Bodrum'dan geldi. Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Göltürkbükü Beldesi'nde çıkan yangın, yaklaşık 12 hektarlık bozuk orman ve makilik alanı küle çevirdi. Yangın, güçlükle kontrol altına alınırken alevlerin villaların da bulunduğu tatil sitelerine yaklaşması paniğe neden oldu.

Ünlü tatil beldelerinden Göltürkbükü'nün Çatalboynu Mevkii'nde bugün saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Birbirine değen elektrik telerinden çıkan kıvılcımın neden olduğu yangın, rüzgar ve kuru otların tutuşması nedeniyle kısa sürede genişledi. Alevlerin, aralarında Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaraylı eski futbolcu Tugay Kerimoğlu ve Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un villalarının da bulunduğu sitelere 100 metre kadar yaklaşması korkuttu.