Sarkozy: Yunanistan'ın mali yardıma ihtiyacı yok

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Euro bölgesi ülkelerinin gerektiği taktirde yükümlülüklerine uyacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Euro bölgesi ülkelerinin Yunanistan'ın mali durumuyla ilgili yükümlülüklerine "eğer gerekirse" uyacaklarını söyledi.

Sarkozy, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Euro bölgesi ülkelerinin gerektiği taktirde yükümlülüklerine uyacakları konusunda hiçbir şüphenin bulunmadığını belirterek, "Yunan hükümeti beklenen önlemleri aldı. Euro bölgesi ülkeleri de kendi önlemlerini alacak. Fransa gerekeni yapacak. Ancak bugün Yunanistan'ın bir mali yardıma ihtiyacı yok" dedi.

Papandreu'yu kabulünden önce 45 dakika Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşen Sarkozy, Euro bölgesi ülkelerinin somut destek konusunda bir dizi önlem üzerinde çalıştığını belirtirken, bunlar hakkında ayrıntı vermeyi reddetti.

Yunan Başbakanı Papandreu da basın toplantısında, ülkesinin karşılaştığı mali zorluklar karşısında bir "Avrupa çözümü" istediğini, bu aşamada Uluslararası Para Fonu'na (IMF) başvurmayı düşünmediklerini söyledi.

Papandreu, "Bir Avrupa çözümü istiyoruz, IMF'yi seçmek istemiyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir