Satışlar karşılanmaya çalışılıyor

Dikkatler Libya ve diğer Kuzey Afrika-Ortadoğu ülkeleri üzerinde olmaya devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Libya'da yaşanan yönetim karşıtı gösterileri yakından izlenmeye devam ederken, küresel piyasada temkinli hava solunuyor.

Libya'da Kaddafi'nin dün akşam saatlerinde yaptığı açıklama tansiyonu artırırken, Amerikan hisse senedi piyasasında yüzde 2 civarında düşüş yaşandı. Bu sabah Asya'da ivme kaybetmekle birlikte satışların sürdüğü görüldü.

Güne 198 puan düşüşle 64.460 puandan başlayan İMKB-100 ise tepki alımlarıyla kayıpları azaltmaya çalışıyor. İMKB-100 saat 10:27 itibariyle 64.717 (+58) puanda yer alıyor.

Bu arada piyasalarda petrol fiyatları da yakından izlenmeye devam ediliyor. Libya, Mısır, Tunus ve Yemen'in toplam petrol üretiminin dünya üretiminin %3.5'ini oluşturması, bu ülkelerde yaşanan sorunların petrol fiyatlarını yukarı itmesine neden oluyor. OPEC'ten dün gelen açıklamada arz sorunu olması durumunda kota artışına gidilebileceği ifadesi dahi petroldeki yükseliş eğilimini kıramadı. Şu sıra Nymex 95,75, Brent petrol 107,08 seviyesinde yer alıyor.

Öte yandan faiz cephesinde 7 Kasım 2012 itfalı gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.54 düzeyinde.

Interbank işlemlerde Dolar'da en iyi alış/satış 1.5910/1.5930 TL düzeyinde işlem görüyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir