Savunma Sanayi 3. Kurultayı Aralık'ta toplanacak

Kurultayda ana tema "havacılık ve emniyetinde uçuşa elverişlilik sertifikasyonu" olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) bünyesinde Kalite, Test ve Sertifikasyon Daire Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen, Kalite Kurultayı'nın üçüncüsü, aralıkta  Ankara'da yapılacak.

 

4 Aralık 2008 tarihinde yapılması planlanan Kurultayda, savunma sanayi projelerinde uçuşa elverişlilik ihtiyacının daha etkin ve verimli karşılanması kapsamında, dünyadaki ve Türkiye'deki uygulamaları ve gelişmeleri ele alınacak.

Ana teması "havacılık ve emniyetinde uçuşa elverişlilik sertifikasyonu" olarak belirlenen kurultayda, ulusal ve uluslararası süreçler, uygulama örnekleri, tecrübeler ve bu alandaki en son gelişmeler de ele alınacak.

Türkiye'de sertifikasyon hizmetlerinin yapılandırılmasında öncelikli olarak yapılması gereken çalışmaların inceleneceği kurultayda ayrıca, Türk savunma projelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak ve uluslararası standartlara uyumlu süreçlerin oluşturulmasında öncelikli hedefler de belirlenecek.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının öncülüğünde düzenlenecek kurultaya savunma sanayi yetkililerinin yanı sıra Hollanda ve İngiltere'den yetkili kuruluşların temsilcileri de katılarak birer sunum yapacak.