Seferler durma noktasına geldi

İstanbul'da yoğun sis nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Akşam iş çıkışı evlerine gitmek için yola çıkan İstanbullular Marmaray ve Metrobüs'e yöneldi. Marmaray istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İstanbul'da dün akşam iş çıkışı saatlerinde yoğun sis nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yoğun sis nedeni ile Şehir Hatları Vapurları seferleri yapılamamaktadır. Marmaray ve Metrobüs tercih edilebilir." denildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri(İDO)'nun resmi internet sitesinden de, "Hava muhalefeti nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerimiz iptal edilmiştir." açıklaması yapılmıştı.
 
Marmaray istasyonlarında da uzun kuyruklar oluştu. Yaşanan aşırı yoğunluk nedeniyle yolcular Marmaray istasyonuna aralıklarla alınabildi.
Seferlerde de zaman zaman aksamalar yaşandı.
TCDD'den açıklama
TCDD Genel Müdürlüğünce, İstanbul da yoğun sis nedeniyle kara ve deniz ulaşımında yaşanan aksamaların Marmaray da yoğunluk oluşturduğunu, buna rağmen herhangi bir aksama ve gecikme meydana gelmediğini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, İstanbul da etkili olan yoğun sis nedeniyle kara ve deniz ulaşımında aksamalar yaşandığından Marmaray da yoğun yolcu talebi meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "Yaşanan izdiham nedeniyle özellikle Yenikapı ve Sirkeci istasyonlarında yolcular kontrollü olarak kabul edilmiştir. Yoğunluğa rağmen Marmaray trenlerinde herhangi bir aksama ve gecikme meydana gelmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir