Şehitlerimizi uğurluyoruz

Hakkari'deki saldırılarda hayatını kaybeden Mehmetçikler için memleketlerinde cenaze töreni düzenleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Mehmetçikler son yolculuğuna uğurlanıyor.

Şehit Piyade Çavuş Koray Özel için memleketi Adana'da cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin yakınlarının yanı sıra, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Sezai Bostancı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve diğer yetkililer katıldı. Daha sonra cenaze defnedilmek üzere Feke ilçesine gönderildi.

Asteğmen Bilal Özcan ile jandarma komando er Eyüp Çolakoğlu'nun cenazeleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı törenle İstanbul'da son yolculuklarına uğurlandı.

Özcan ile Çolakoğlu için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde tören düzenlendi. Törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları başında askerler nöbet tuttu.

Şehit Bilal Özcan ve Eyüp Çolakoğlu'nun cenazeleri, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra alkışlar ve tekbirler eşliğinde askerler tarafından top arabasına konuldu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu katılımcılar, kortej oluşturarak bir süre top arabasının arkasından yürüdü. Özcan ve Çolakğlu'nun cenazeleri, daha sonra Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın cenazesi memleketi Çorum'da toprağa verildi. Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in cenazesi, memleketi Konya'nın Akşehir ilçesinde toprağa verildi. Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan'ın (21) cenazesi Artvin'in Yusufeli ilçesinde toprağa verildi. Piyade 0nbaşı Mesut Kazanç'ın cenazesi Erzurum'da toprağa verildi. Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun cenazesi memleketi Sinop'ta toprağa verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir