Sele kapılan üç kişinin cesedine ulaşıldı

Sağanak yağmur ve fırtına yurdun batı ve güney kesimlerinde hayatı felç etti. Manisa'da 2, Balıkesir'de 1 kişi hayatını kaybetti. Antalya'da sele kapılan 6 kişiden üçünün cesedine ulaşıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Yurdu etkisini alan yağışlı hava, hayatı felç etti. Manisa'da 2, Balıkesir'de 1 kişi hayatını kaybetti, Serik'te sel sonrası kaybolan 6 kişiden üçünün cesedine ulaşıldı.

Antalya Valiliği, sel felaketinin etkili olduğu Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesinde yapılan arama çalışmaları sonucu 3 kişinin cesedine ulaşıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sel felaketinin etkili olduğu Haskızılören köyünde kaybolan 6 kişinin aranmasına gönüllülerle beraber Afyonkarahisar ve Konya'dan gelen 30 kişilik arama-kurtarma ekibi, 40 kişilik orman işçisi ile birlikte yaklaşık 100 kişinin katıldığı kaydedildi.

Arama çalışmaları neticesinde 3 kişinin cesetlerine ulaşıldığının belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:

''Gebiz bölgesinde Hasan Bulut ile Fatma Kutlu'nun cesetleri ile Hacıosmanlı köyü Ermedin mevkisinde kimliği henüz tespit edilemeyen 80 yaşlarında bir erkek cesedine ulaşılmıştır. Özel İdare ve diğer kurumlardan 40 iş makinesi bölgede çalışmaktadır. Her türlü acil, insani yardım bölgeye intikal etmiştir.''

Meteoroloji'den uyarı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağışlar, Antalya'nın doğu ilçelerine doğru kayıyor. Yetkililer, kuvvetli yağışın bugünden itibaren Alanya'da etkili olacağını, yağışlara zaman zaman kuvvetli rüzgarın da eşlik edebileceğini bildirerek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Ağacın altında kalan kadın öldü

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde çıkan fırtınada bir kişi yaşamını yitirdi. Güğü köyünde hortumu gören Alime Atak Kalın (68) çam ağacına sığınmak istedi. Hortumun çam ağacını devirmesi ile altında kalan Atak, hayatını kaybetti.

Fırtına, Kavak ve Hondular köylerinde de hasara neden oldu. Birçok evin çatısı uçarken, 10 kişi de yaralandı.

Hortum dede ve torunu aldı

Manisa'nın Gördes ilçesinde hortumun yol açtığı göçükte 2 kişi öldü. Gördes Kaymakamı Davut Gül, Kayacık beldesinin Gonca Viran mevkisinde, öğle saatlerinde kuvvetli rüzgar ve sağanakla birlikte hortum meydana geldiğini söyledi.

''Tarla damı'' olarak kullanılan 15 evin zarar gördüğünü, iki evin de çöktüğünü belirten Gül, ''Olayda iki ev çöktü ve Mehmet Çay (70) ile yaralı olarak göçük altından çıkarılan 1 yaşındaki torunu Mehmet Umut Çay yaşamını yitirdi" dedi.

Trakya'da sel ve fırtına

Kırklareli'de sağanakla beraber etkisini arttıran fırtına ağaçların devrilmesine ve elektrik tellerinin kopmasına neden olurken Çorlu Devlet Hastanesi ile 85 ev ve iş yerini su bastı.

Kırklareli'nde saatteki hızı zaman zaman 30 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, Karacaibrahim ve Karakaş mahallelerinde ağaçlar devrilirken, bazı bölgelerde elektrik hatları zarar gördü. Karacaibrahim Mahallesi Nushet Somay Caddesi'nde 4 ağacın devrilmesi sonucu yol bir süre araç trafiğine kapandı. Devrilen ağaçların Kırklareli Belediyesi ekiplerince kaldırılmasının ardından yol tekrar ulaşıma açıldı. Kırklareli'ne son 48 saatte metrekareye 40 kilogram yağışın düştüğünü bildiren Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışların perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceğini belirtti.

Hastaneyi su bastı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sağanak nedeniyle Çorlu Devlet Hastanesi ile 85 ev ve iş yerini su bastı, bir gecekonduda da duvarın çökmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Vatandaşlar ve belediye ekipleri, motopomplar ve vidanjörler vasıtasıyla ev ve iş yerlerindeki suları tahliye etmek için büyük çaba harcadı.

Şiddetli sağanak sonrası Çorlu Devlet Hastanesinde de su baskını yaşandı. Hastanenin acil giriş kısmı ve zemin katının sular altında kalması nedeniyle bir süre acil hasta kabul edilemedi. Hastane çalışanları ellerindeki malzemelerle, binaya dolan yağmur sularını tahliye etmeye çalıştı.

Deniz ulaşımına poyraz engeli

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 73 şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy sahillerine çevirdi. Gemilerde bulunan personel, poyraz ve yer yer 4 metreyi aşan dalgalar nedeniyle geceyi gemilerde geçirdi. Poyrazın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından yerli ve yabancı bandıralı 58 şilep ve tanker, Şarköy'den demir aldı.

9 milyon balık telef oldu

Denizli'nin Çameli İlçesi Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Ramazan Sönmez, Çameli'nin afet bölgesi ilan edilmesini istediklerini belirterek, "9 milyona yakın balığımız telef oldu" dedi.

Sönmez, yaptığı açıklamada, şiddetli yağışın alabalık çiftliklerini kullanılmaz hale getirdiğini söyledi.

Derelerden taşan suların önlerine aldıkları çöpleri alabalık havuzlarına sürüklediğini ifade eden Sönmez, "Devlet Türkiye'nin alabalık ihtiyacını karşılayan Çameli balıkçılarına yardım elini uzatmalı. Havuzlarda balık kalmadı. Bütün havuzlar taşla, çöple doldu. 9 milyona yakın balığımız telef oldu. 8 milyon porsiyonluk, 400 bin anaç, 10 bin yavru balığımız sel sularına kapıldı" diye konuştu.

Biga'da metrekareye 70 kilogram yağış

Çanakkale'nin Biga ilçesinde etkili yağış nedeniyle Sakarya Mahallesi Çan Caddesi'ndeki bazı evlerin alt katlarını su bastı. Biga Bandırma karayolundaki Bahçeli köyü sapağında, yağış yüzünden yolda çökmeler meydana geldi. Akpınar Deresi'nin taşması nedeniyle yolda biriken sular trafiği zaman zaman aksattı.

Yağmur sularının etkilediği alanlarda inceleme yapan Belediye Başkanı Mehmet Özkan, yaptığı açıklamada, ilk kez bu kadar uzun süreli yağışa sahne olan Biga'da metrekareye 70 kilogram yağış düştüğünü ve 20 kadar eve su girdiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir