Saldırıya uğrayan AK Partili siyasetçi kurtarılamadı

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Hakkari'de aday olan Ahmet Budak, Şemdinli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti, ilçede 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Hakkari'de aday olan Ahmet Budak, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, 1 Kasım 2015'te gerçekleşen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Hakkari'den AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Budak, Şemdinli ilçesinde evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül, saldırının Budak'ın evinin önünde gerçekleştiğini ve saldırganların olay yerinden kaçtığını belirtti.

Budak, kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Terör saldırısı şüphesi üzerinde duran güvenlik güçleri, kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

"Kürt halkı sizden korkmuyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti İl Binası'nda partililer ile gerçekleştirdiği bayramlaşma programının ardından, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Hakkari'de aday olan Ahmet Budak'ın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu saldırılar ile insanları rehin almaya çalıştıklarını belirten Aktay, şöyle konuştu:

"Gidersiniz Avrupa'da edindiğiniz dostlarınıza anlatırsınız, bizim burada haklarımız çiğneniyor, demokratik haklarımızdan faydalanamıyoruz, demokratik hak bu mudur? Bizim bir şekilde korkacağımızı düşünüyorsanız, aldanıyorsunuz. Burada sizden korkmayan bir halk vardır. Kürt halkı sizden korkmuyor, Kürt halkı size esir olmayacaktır, Kürt halkı size köle olmayacaktır. Demokratik hak kalleşçe, pusu kurarak insanları katletmek midir? Sizin siyasetinizin bir parçası da buysa eğer, biz bu siyaseti reddediyoruz, lanetliyoruz ve bu siyaseti engellemek için de elimizden geleni yapacağız."

Terör örgütünün burada zorbalıkla giriş yaptığını anlatan Aktay, zorbalıkla siyaseti birbirine karıştırdıklarını ve bunu hak olarak lanse etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kalleşliğin bir güç olmadığına vurgu yapan Aktay, "Gücünüz kalleşliğe yetiyor. Kalleşlikle herkes herkese istediği şeyi yapabilir. Kalleşliğin bir güç olduğunu zannediyorsanız, onun bir güç olduğunu düşünmeyin. Kalleşlik zayıflığın işaretidir. Kalleşlikle pusu kurarsınız, bir insanın en savunmasız anında yakalarsınız, öldürürsünüz bu sizin zayıflığınızın, acizliğinizin, alçaklığınızın sadece bir işaretidir ve buna bir şekilde pirim verenleri, lanetlemeyenleri de lanetliyoruz." diye konuştu.

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

İlçeye bağlı Altınsu köyü ve bazı mezralarında 3 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.  

Valilikten yapılan açıklamada, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeni ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, Altınsu ve bağlı bulunan Dereboyu, Meydan ve Elde mezralarında saat 15.00'ten itibaren 3 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.