Valilikten şehit sayısına düzeltme

Hakkari Valiliği, Şemdinli'de dün bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 10 askerin şehit olduğu terör saldırısında hayatını kaybeden sivil vatandaşların sayısının 8 değil 5 olduğunu duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında biri İranlı 5 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Şemdinli'de Durak Hudut Bölük Komutanlığı önünde yol kontrol ve arama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine yönelik terör örgütü PKK tarafından saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gerçekleşen intihar saldırısı sonucunda Piyade Asteğmen Ömer Baydıllı, Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Bodur, Jandarma Uzman Erbaş Ertan Bayraktar, Jandarma Uzman Erbaş Bayram Aksu, Jandarma Er Evren Kara, Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu, Jandarma Er Erkan Özdemir, Jandarma Er Latif Aşik Muslu, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu ve Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınoku adlı 10 askerimiz şehit olmuştur.

Ayrıca olay yerindeki ilk incelemelerde 8 sivil vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaşılmış olmakla birlikte daha sonra bölgedeki hastanelerdeki bütün kayıtların taranması sonucu birisi İran vatandaşı 1966 doğumlu Şemsettin Resai olmak üzere Şemdinli nüfusuna kayıtlı 1987 doğumlu Bahri Fırat, 1992 doğumlu Oğuz Uysal ve 2000 doğumlu Sinan Erbaş ile Yüksekova nüfusuna kayıtlı 1985 doğumlu Selami Çevik adlı 4 Türk vatandaşı toplam 5 sivilin hayatını kaybettiği tespit edilmiştir."

Açıklamada, yaralılardan 5 asker ve 1 sivil vatandaşın taburcu edildiği, 8 asker ve biri ağır 12 sivilin tedavisinin Hakkari ve Van'daki hastanelerde sürdüğü kaydedildi.

Terör saldırısı jandarmanın yolda bulunan kontrol noktasına yapıldı. Söz konusu noktanın arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu yer alıyor. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu, karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi.

Valilik: 5 ton patlayıcı infilak ettirildi

Hakkari Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada saldırının detayları da verildi. Yapılan yol denetim ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete dur ihtarı yapıldığı, aracın durmaması üzerine ateş açıldığı, ancak teröristlerce etraftan da ateş açıldığı belirtildi. Bombalı araçta yaklaşık 5 ton patlayıcının infilak ettirildiği belirtilerek şöyle denildi:

"9.10.2016 günü saat 09.45 sıralarında Durak 2.Hudut Bölüğü önünde Jandarma Birlikleri tarafından her gün 24 saat esasına göre yapılan yol denetimi ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaştığı tespit edilen kamyonete dur ihtarı yapılmış, aracın durmaması üzerine ateş açılmış ancak etraftan BTO mensuplarınca da taciz ateşi yapılarak dikkatin oralara da yönelmesi üzerine kamyonet nizamiyeden girme niyetini gerçekleştirememiş ve yaklaşık 5 ton olduğu değerlendirilen patlayıcıları infilak ettirmiştir.

Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonları devam etmektedir. Bükün milletimizin başı sağ olsun."

"Saldırıda 5 ton patlayıcı kullanıldı"

 

'Her türlü tedbiri almakta kararlıyız''Her türlü tedbiri almakta kararlıyız'

İş dünyası terör saldırısını kınadıİş dünyası terör saldırısını kınadı

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir