Sıcaklık 5 derece azalacak!

Hava sıcaklığı Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de 3 ile 5 derece azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de 3 ile 5 derece azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Öğleden sonra Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

Rüzgar, güney ve güneybatı, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu, öğle saatlerinde İç Anadolu'nun güneyi ile Isparta ve Afyonkarahisar çevrelerinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. 

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, yağışların; öğle saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmasını beklediğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi. 

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı.(21) 
ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25) 
İZMİR: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24) 
ADANA: Parçalı bulutlu.(33) 
ANTALYA: Parçalı bulutlu. (24) 
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(19) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (17) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26) 

Bu konularda ilginizi çekebilir