Sıcaklık batıda artıyor, doğuda azalıyor

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalacak, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  – Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalması, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artması öngörülüyor. Öğle saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın ve Sakarya'nın kuzeyi, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu ile Samsun'un doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anandolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Gümüşhane ile gece saatlerinde Ardahan çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın ve Sakarya'nın kuzeyi, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu ile Samsun'un doğu çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalması, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artması öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve batı, Ege kıyılarında kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyı kesimleri yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Öğle saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın ve Sakarya'nın kuzeyi, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu ile Samsun'un doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal Su Baskını, Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nın kuzeyi, öğle saatlerinde il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar; öğle saatlerinde Anadolu Yakası'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacak. (27)
ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu (24)
İZMİR: Az bulutlu ve açık (30)
ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (30)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu çevreleri kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)
ERZURUM: Parçalı bulutlu (27)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (35)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası'nın ve Sakarya'nın kuzey kesimleri ile Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu, kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu, doğusu parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri, öğle saatlerinde Isparta, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Kahramanmaraş'ın batı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kayseri, Niğde ve Çankırı, öğle saatlerinde bölgenin güney ve doğusu ile Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması, rüzgarın ise kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi öngörülüyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu ile Samsun'un doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması, rüzgârın; öğle saatlerinde Samsun kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu, gece saatlerinde Ardahan çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçmesi tahmin ediliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir