Sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde

Sıcaklıklar çoğu bölgede mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarının yağmurlu, Artvin’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde normallerin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğini bildirirken, “Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı da yaptı.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli. (1)

İstanbul: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli. (11)

İzmir: Az bulutlu ve açık. (14)

Adana: Az bulutlu ve açık. (20)

Antalya: Az bulutlu ve açık. (20)

Samsun: Parçalı ve az bulutlu. (13)

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli. (0)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık. (13)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarının yağmurlu, Artvin’in iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu zamanla kuzeydoğu yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.