Sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde

Bugün hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 5 derece üzerinde seyredecek, İstanbul 32, İzmir ve Ankara 35, Diyarbakır 40 derece...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, sabah saatlerinde Ankara, Bartın ve Kastamonu ile öğle saatlerinden sonra İç Ege, Batı Karadeniz, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçecek. Diğer yerlerde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 -5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı. (35)

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu. (32)

İzmir: Az bulutlu ve açık.(35)

Adana: Parçalı ve az bulutlu. (36)

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (35)

Samsun: Parçalı ve az bulutlu.(30)

Erzurum: Parçalı bulutlu.(29)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık.(40)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçecek.  

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve batı kesimleri yer yer parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Ankara ile öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, Bartın ve Kastamonu çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Sinop dışında bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Rize ve Artvin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.