Sıcaklıklar 5 derece düşecek

Türkiye’nin kuzey ve doğusunda kar bekleniyor.Hava sıcaklığı ise kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
ANKARA – Türkiye’nin kuzey ve doğusunda görülecek olan yağışların; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlar, Doğu Karadeniz ile Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı ise kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğusunda görülecek olan yağışların; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz ile Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor. 
Hava sıcaklığının Türkiye’nin kuzey, iç ve doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı tahmin edilirken, rüzgar, genellikle kuzeyli hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Marmara ve Karadeniz kıyılarında kuvvetlice esecek. 
 
Kuvvetli yağış
Meteoroloji yetkilileri, yağışların; Doğu Karadeniz ile Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. 
 
Buzlanma ve don olayı
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji uzmanları ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı. 
 
Çığ tehlikesi
Meteoroloji ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini de bildirdi. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Az bulutlu. (8) 
ANKARA: Parçalı bulutlu. (5) 
İZMİR: Az bulutlu. (13) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (18) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (20) 
SAMSUN: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (5) 
ERZURUM: Çok bulutlu ve kar yağışlı. (0) 
VAN: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı. (4) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (12) 
 
Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Genellikle az bulutlu, doğusunun parçalı çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
AKDENİZ: Doğusunun parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı doğusunun çok bulutlu, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Nevşehir ve Çankırı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'de kuvvetli kar yağışları şeklinde olması bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Van çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.