Sıkıntılar sloganlarla çözülmez

Maliye Bakanı Şimşek, teşvik sistemini gözden geçirip, Batman'da farklı model uygulayacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, teşvik sistemini yeniden gözden geçirirken, daha özgün modelleri uygulamaya koyacaklarını bildirdi.

Seçim bölgesi Batman'da incelemelerde bulunan Bakan Şimşek, Tekel arazileri üzerine inşa edilen Tekstilkent'i ziyaret etti.

Şimşek, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, bölgenin en önemli sorunun işsizlik olduğunu, işsizliğin Türkiye'nin de en büyük sorunları arasında yer aldığını söyledi.

Batman ve diğer Güneydoğu Anadolu kentlerinde, sanayinin gelişmesi için çok daha fazla çalışacaklarını, kurslarla gençlere meslek kazandıracaklarını ifaden eden Şimşek, ''Tekstil gibi sektörleri daha rekabetçi bu bölgelere getirmek istiyoruz. Tekstil firmaları Diyarbakır, Batman, Siirt gibi yörelere gelsin istiyoruz. Teşvikleri yeniden gözden geçirirken buralara yönelik daha özgün modeller getireceğiz. Burada yatırım yapanların önünü açacağız'' dedi.

Bakan Şimşek Batman'da Hazineye ait 100 dönümlük bir arazi üzerinde tekstil kampüsü oluşturacaklarını, burada 18 ayrı fabrika kurulacağını belirtti. Şimşek, kampüsün altyapısının kendileri tarafından gerçekleştirileceğini, fabrikalara da her türlü desteğin sağlanacağını vurguladı.

Eğitimin her şeyin başında geldiğini, eğitim olunca iş ve aşa kavuşulduğunu, fırsat eşitliğinin sağlandığını, dünya ile de rekabet edilebildiğini anlatan Maliye Bakanı şöyle devam etti:

'' Batman televizyon ekranlarına gerginlik ve kepenk kapatmalarla değil Almanya'ya, Amerika'ya ihracat yapan bir şehir olarak gelmeli" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir