Şimşek'e THY'nin reklam bütçesini sordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "THY kaç televizyon programına sponsordur? THY'nin gazete ilanları için yıllık ayırdığı bütçe ne kadardır?" diye sordu. 
 
Dibek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Türk Hava Yolları (THY) reklam ve tanıtım giderleri için büyük bir bütçe kullanmaktadır. Samanyolu televizyonunda yayınlanan Ayna programı ve birçok başka programa da sponsor olmaktadır" diyerek şu soruları yöneltti: 
 
"Samanyolu'nda yayınlanan Ayna programı ile Türk Hava Yollarının nasıl bir anlaşması vardır? Programa bölüm başına ne kadar ücret ödenmektedir? Bugüne kadar kaç programa sponsor olunmuştur? Anlaşma ne zamana kadar devam edecektir? Program başına ücret dışına programın seyahatlerine de sponsor olunmuş mudur? 
THY kaç televizyon programına sponsordur? Bu programlar hangileridir ve hangi kanallarda yayınlanmaktadır? Bölüm başına ödenen ücretler nelerdir? 
THY'nin gazete ilanları için yıllık ayırdığı bütçe ne kadardır? Bu bütçeden hangi gazetelere ilan verilmektedir? THY yıllık ilan verdiği gazetelere ne kadar para aktarmıştır? 
THY'nin dergi ilanları için yıllık ayırdığı bütçe ne kadardır? Bu bütçeden hangi dergilere ilan verilmektedir? THY yıllık ilan verdiği dergilere ne kadar para aktarmıştır? 
THY'nin internet reklamları için yıllık ayırdığı bütçe ne kadardır? Bu bütçeden hangi internet sitelerine reklam verilmektedir? THY yıllık reklam verdiği internet sitelerine ne kadar para aktarmıştır? 
THY sponsor olduğu, reklam verdiği televizyon, gazete, dergi, internet sitelerini hangi kriterlere göre seçmektedir? 
THY'nin yıllık toplam tanıtım ve reklam bütçesi ne kadardır?"