Singapur gemisi 'serbest'

Somalili korsanlar fidye karşılığı gemiyi serbest bıraktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
NAİROBİ - Somalili korsanlar, kaçırdıkları kimyasal madde yüklü Singapur bandıralı tankeri fidye ödenmesinin ardından serbest bıraktı.
Avrupa Birliği (AB) Deniz Kuvvetleri sözcüsü Tuğamiral John Harbour, fidyenin paraşütle gönderilmesinin ardından korsanların Pranomi tankerini terk ettiğini bildirdi.
Harbour, bir AB savaş gemisinin durumu izlediğini belirterek, tankerin mürettebatının tamamının durumunun iyi olduğunu söyledi.
Korsanlara fidye ödendiğini daha önce de kendisi duyuran Harbour, 1 Ocakta aralarında Çinli, Hindistanlı, Nijeryalı ve Vietnamlı 24 kişilik mürettebatıyla kaçırılan tankerin salıverilmesi için ne kadar fidye ödendiğini belirtmedi.    
Harbour, fidyenin su geçirmez bir kutuya yerleştirildikten sonra küçük bir uçaktan paraşütle atıldığını duyurmuştu.
Ajanslar, bunun korsanların milyonlarca dolarlık fidye taleplerini yerine getirmek için sık kullanılan bir yöntem olduğunu belirtiyor.
Öte yandan Denizcilik İstihbarat Servisi yetkilisi Graeme Gibbon Brooks, Somali açıklarında korsanların gemilere saldırılarının havaların ısınmasıyla mart, nisan ve mayıs aylarında hızla artacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Somalili korsanların elinde halen en az 6 gemi ile 100'den fazla denizci bulunduğu haber veriliyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir