Sirmen'den Başbakan'a çağrı: Hangi ortamda istiyorsa tartışalım

CHP Kocaeli adayı Sirmen, İzmit Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili eleştirilerine cevap vermek için basın toplantısı düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, "Tüm iddialarla ilgili, Sayın Başbakana buradan çağrı yapıyorum, hangi ortamda istiyorsa tartışalım, halkımıza hesap verelim" dedi.

Sirmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladığı toplantıda, kendisinin İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili eleştirilerine cevap vermek için basın toplantısı düzenledi.

Seçim dönemlerinde kendisiyle ilgili asılsız iddia ve suçlamalar yapıldığını savunan Sirmen, TBMM'de bütçe görüşmeleri devam ederken bile AK Parti sözcülerinin Sefa Sirmen'den bahsettiğini, sürekli Yuvacık Barajı'nı gündeme getirdiklerini iddia etti.

Yuvacık Barajı projesi maliyetinin çarpıtıldığını öne süren Sirmen, 211 kilometrelik isale hattı, arıtma tesisi, pompa istasyonu ve depolardan oluşan projenin inşaat maliyetinin 600 milyon dolar, yapım dönemi faizleri, KDV, proje kontrol ve sigorta giderleri dahil toplam maliyetinin 890 milyon dolar olduğunu, bahsedildiği gibi barajdan kaynaklanan 4-5 milyar dolar civarında borç bulunmadığını belirtti.

Yuvacık Barajı

Yuvacık Barajı ile ilgili maliyetin 2002'deki Sayıştay raporunda da belirtildiğini ifade eden Sirmen, şöyle konuştu:

"Yuvacık Barajı'nı emsal gösteren isimlerden biri olan Melih Gökçek'in, yıllık 15 milyon metreküp su üretebilen, baraj gövdesi 70 metre yüksekliğindeki, belediyeden kullanılan kaynaklar hariç 45 milyon dolara mal olan Kavşakkaya Barajı ile yılda 142 milyon metreküp su üretebilen, 115 metre gövde yüksekliğindeki 56 milyon dolara mal edilen Yuvacık Barajı'nı mukayese etmesine anlam veremiyorum."

Hakkındaki İzmit Gaz Dağıtım AŞ ve İZAYDAŞ gibi tesislerin maliyetlerinin fazla olduğu iddialarını da yanıtlayan Sefa Sirmen, şöyle devam etti:

"İzmit Doğalgaz Projesi, KDV dahil 101 milyon 57 bin dolara yapıldı. Bunu 500 trilyon YTL olarak göstermesi bir Başbakana yakışmadı. Tüm iddialarla ilgili, sayın Başbakana buradan çağrı yapıyorum, hangi ortamda istiyorsa tartışalım, halkımıza hesap verelim."