Şırnak'ta bomba yüklü minibüs imha edildi

Van'ın Gürpınar ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca içine patlayıcı yerleştirilen minibüs kontrollü imha edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı istihbarat birimlerince yürütülen çalışmalar sonucunda Şırnak nüfusuna kayıtlı bir vatandaştan bölücü terör örgütü mensuplarınca minibüs gasbedildiğinin belirlendiği kaydedildi.

Aracın Beytüşşebap ilçesi Faraşin bölgesine götürülerek içine patlayıcı düzenek yerleştirildikten sonra Van'a getirilerek bombalı saldırıda kullanılacağı bilgisinin edinildiği vurgulanan açıklamada, minibüsün dün Faraşin'den hareket ettiğinin belirlendiği bildirildi.

Takip sonucunda minibüsün Gürpınar ilçesi Oğuldamı Mahallesi Taşnacak (Taşlıca) ve Dolaylı mezraları arasında kalan bölgede terk edilmiş bulunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Olayla ilgili Gürpınar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda yeteri kadar personel ve uzman ekiplerle araçta gerekli incelemeler yapılmıştır. Koltukları sökülen minibüste 3 bidon içerisine hazırlanmış 500 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bomba düzeneği kurulduğu tespit edilmiştir. Araç gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra yerinde imha edilmiştir."