Sivas'ta orman yangını çıktı

Sivas'ın Fındıcak köyünde çıkan yangında 2 hektarlık ormanlık alan zarar gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SİVAS - Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Fındıcak köyünde çıkan yangında, yaklaşık 2 hektar ormanlık alanın kısmen zarar gördüğü bildirildi.

Yıldızeli Kaymakamı Hüseyin Güney, ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Fındıcak köyünün yakınlarındaki kırsal alanda, bir çobanın çay demlemek için yaktığı ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu saat 16.00 sıralarında yangın çıktığını bildirdi.

Yangının, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü ifade eden Güney, yangını gözetleme kulesindeki orman koruma memurları ile çevredeki vatandaşların farketmesi üzerine ekiplerin kısa sürede müdahale ettiklerini kaydetti.

Yangın söndürme çalışmalarını bizzat kendisinin yönettiğini belirten Güney, yangına Sivas Belediyesi, Yıldızeli Belediyesi, Sivas İl Özel İdaresi ve çevre belde belediyelerinin itfaiye ekiplerinin yanısıra jandarma ekiplerinin ve vatandaşların müdahale ettiklerini, iş makineleriyle alanın çevresinin kuşatılarak yangının büyümesinin önlendiğini, yangının yaklaşık 1.5 saat sonra kontrol altına alındığını bildirdi.

Yangının şu anda tamamıyla söndürüldüğünü, ekiplerin ormanlık alanda soğutma çalışmalarını da tamamladıklarını anlatan Güney, yangında yaklaşık 2 hektar çam ve meşe kaplı alanın kısmen zarar gördüğünü dile getirdi.

Yangının yeniden alevlenmesi olasılığına karşı bölgeyi kontrol altında tuttuklarını ve gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını ifade eden Güney, ekiplerin erken müdahalesiyle yangının büyümeden önlendiğini kaydetti.

Yanan alanın yaklaşık 200 metre ilerisinde daha gür ve sık bir orman örtüsünün bulunduğunu belirten Güney, "Eğer o bölgeye yangın sirayet etseydi, günlerce söndürülemeyecek bir yangınla karşı karşıya kalabilirdik. Erken müdahaleyle yangın büyümeden söndürüldü ve bölgede büyük bir yangın atlatıldı" dedi.

Güney, yangının çıkmasına neden olduğu iddia edilen çobanın jandarma ekiplerince gözaltına alındığını, konunun savcılığa intikal ettirildiğini, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Güney, vatandaşları ormanlık alanlarda ateş yakmamaları konusunda uyardı.

Tekirdağ'da 50 ton biçilmiş kavak ve çam kerestesi yandı

Ayrıca Tekirdağ'da, eski sanayi mevkiindeki kereste imalaşanelerinin birinde çıkan yangında, yaklaşık 50 ton biçilmiş kavak ve çam kerestesi yandı.

Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürü Kenan Taşkın'dan edinilen bilgiye göre, eski sanayi sitesinde Hasan Seven'e ait Seven Kereste imalaşanesinde, Engin Seven'in sahibi olduğu keresteler, henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı.

Kenan Taşkın, akşam saatlerinde başlayan yangının, 7 araç ve 2 kepçeyle müdahale edilerek söndürüldüğünü bildirdi. Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Özcan da olay yerine gelerek, yangın söndürme çalışmalarını izledi ve bilgi aldı.

Yaklaşık 50 ton civarında kerestenin kül olduğu yangınla ilgili soruşturmaya başlandı.