”Siyaseti bırakmaya hazırım”

Başbakan Erdoğan, muhalefet tarafından işsizliğe getirilebilecek bir çözümün kendisi tarafından yapmaması durumunda siyaseti bırakmaya hazır olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MARDİN - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben burada söz veriyorum; sayın Baykal, sayın Bahçeli, diğerlerini konuşmaya gerek yok. Şunu söylüyorum; Eğer işsizliğe bir çaren varsa açıkla, o çareyi eğer yerine getirmeyen bir Tayyip Erdoğan varsa, ben siyaseti bırakmaya hazırım" dedi.

Erdoğan, partisinin Mardin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Mardin'e üniversite sözü verdiklerini ve bunu yerine getirdiklerini söyledi. Erdoğan, "Şu anda bir Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması için çalışma yapılıyor. Bununla da kalmıyor, üniversite bünyesinde bir Süryani Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması için de çalışmalar sürdürülüyor. Şu anda sadece İngiltere'de Oxfort Üniversitesinde böyle bir bölüm var. Artık Mardin'de de olacak, ardından Arapça, Farsça gelecek" diye konuştu. İşsizlik konusuna değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bakınız işsizlik Türkiye'de AK Parti iktidarının dönemi midir? Biz göreve geldik, Türkiye'de işsizlik oranı 10.7 idi. Şimdi ABD'den gelen bu dalga tabiki bizi de biraz rahatsız etti, bir iki puan, üç puan arttı, neyse... ABD dört, beş puan, Avrupa'da hakeza öyle, hepsi buna tedbir almaya çalışıyor. Bunlar ortada iken kalkıp durmadan, ikide bir bunu gündeme getirmek, sadece bunun üzerinden siyaset yapmaktır.

Ben burada söz veriyorum; sayın Baykal, sayın Bahçeli, diğerlerini konuşmaya gerek yok. Şunu söylüyorum; Eğer işsizliğe bir çaren varsa açıkla, o çareyi eğer yerine getirmeyen bir Tayyip Erdoğan varsa, ben siyaseti bırakmaya hazırım. Bu kadar açık söylüyorum. Ama çözüm üret. Eğer çözümün yoksa lüzumsuz yere konuşma. Zaten 29 Martta boyunun postunun ölçüsünü alacaksın."

"Niye buraları tanımazlar"

Erdoğan, kendilerine küçük düşünmenin yakışmayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Onun için diyoruz ki sen Türkiyesin, sen Mardinsin. Düşünün, Mardin tarihteki en eski üniversite şehirlerinden biri. Bunu biliyor musunuz? Peki, bugüne kadar gelen iktidarlar özellikle CHP diyor ki, Meclis'te şöyle konuşurlar: 'Biz, Cumhuriyetin kuruluşundan daha eskiyiz.' Eskisin de bu ülkede ne yaptın, önce onu söylesene. Soruyorum sizlere Sayın Baykal, şu Mardin'e kaç kere geldi? Hiç geldi mi, yolunu biliyor mu? Peki Sayın Bahçeli hiç buralara geldi mi? Peki, bu ülke, 780 bin kilometrekarelik bu topraklar, bunların hizmet vermesi gereken yerler değil mi? Niye buraları tanımazlar.

Bunlar, bu ülkenin iktidarına talip değil mi? Bu nasıl siyaset ya? Siyaset sadece Türkiye'nin birkaç tane ilinde mi yapılır? Bunlar Ankara'ya mahkum siyaset yaparlar, Ankara'nın dışına çıkamazlar. Onun için nereden bilecek de gelecek buraya üniversite kuracak. Hep seçimden seçime, televizyonlarda konuşur bu beyler. Şimdi beni de televizyona davet ediyor. Mardin'e gel Mardin'e. Bırak televizyonu. Bak oy buradan çıkıyor."