SODES'te aslan payı Diyarbakır'ın

Diyarbakır'daki 64 proje ile istihdamın artırılması, kadın ve çocukların sosyal hayata katılımı ve bölgesel kalkınmaya pratik katkı sağlamak amaçlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Kalkınma Bakanlığı'nca SODES kapsamında kabul edilen Diyarbakır'daki 64 proje için ayrılan 10 milyon 807 bin 514 liralık kaynak, sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için değerlendirilecek.

GAP kapsamında sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve refahın artırılması amacıyla uygulanan SODES (Sosyal Destek Projesi) kapsamında Kalkınma Bakanlığı'nca en fazla kaynak aktarılan illerin başında Diyarbakır geliyor.

GAP kapsamındaki 9 ilde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için yoksulluk, göç, işsizlik, kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesi için yerel dinamikleri harekete geçirmek üzere hazırlanan SODES kapsamındaki projeler, bölgede sosyal ve kültürel hayatı da canlandırıyor.

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerince hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı'nca onaylanarak hayata geçirilen SODES projeleri kapsamında kadın ve gençlere mesleki eğitim, sokakta çalışan çocuklara yönelik rehabilitasyon, tarihi ve kültürel varlıkların korunmasına yönelik çalışmalar ile konser, sergi ve gösteri gibi çok sayıda sanat etkinliği düzenleniyor.

Projeler sayesinde çok sayıda kişi kültür, sanat, spor, tiyatro ve eğitim gibi birçok alanda kendini geliştirme imkanı bulurken, 2011 ve 2012 yıllarında uygulanacak olan 64 proje için Diyarbakır'a toplam 10 milyon 807 bin 514 lira kaynak ayrıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir