Son dakika golüyle sevindirdi

Türkiye, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde İstanbul'da Kazakistan'ı 2-1 yenerek ikinciliğe yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için kendi sahasında Kazakistan ile önemli bir mücadeleye çıkan Türkiye, karşılaşmaya iyi başladı. Rakibi karşısında ilk dakikadan itibaren gol arayışına başlayan milliler, oyunun kontrolünü elinde tuttu. Az sayıdaki Kazakistan atağını iyi savuşturan ay-yıldızlılar, hücumdaki etkili oyununun sonucunu 31. dakikada Burak Yılmaz'ın kaydettiği gol ile aldı. Kalan dakikalarda üstün mücadelesini sürdüren milliler, devreyi 1-0 önde tamamladı.

Maçın 55. dakikasında Kazakistan, Konysbayev'in golüyle durumu 1-1'e getirdi. Burak Yılmaz, 62. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Maçın 90+2. dakikasında Selçuk İnan, kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Türkiye, 90+5. dakikada Arda Turan'ın attığı golle Kazakistan karşısında 2-1 öne geçti.

Gül: Çok sevindik

A Milli Futbol Takımı, Türk Telekom Arena'da ilk resmi maçına çıktı. Maçı protokol tribününden izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, stattan ayrılırken ''Çok sevindik doğrusu. Tebrik ederim'' yorumunda bulundu.

Hiddink: Galibiyetten ötürü çok mutluyuz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, maç sonrası yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İlave zamanda gelen bu zorlu galibiyetten ötürü çok mutluyuz. Ancak takım iyi bir performans sergileyemedi. Çok eleştirel olmayayım, 3 puanı kazandık, Avrupa Şampiyonası yolumuza devam ediyoruz.''

Her yiğidin harcı değil

Kazakistan Teknik Direktörü Beranek da millilerin büyük bir ekip olduğunu belirterek, ''Türkiye'yi yenmek her baba yiğidin harcı değil'' dedi.

Maçın kahramanı Arda Turan

Arda Turan ise "Burası benim evim, hayatım boyunca da öyle olacak. Baskı altında arkadaşlarımız, bu ülkede yaşanılanlardan dolayı. Hepimiz için bir rahatlama oldu. Bu ülkede birçok şehit var. Bu galibiyeti şehit ailelerine armağan etmek istiyorum'' dedi.

Azerbaycan ile Belçika berabere kaldı

Öte yandan, Azerbaycan Milli Futbol Takımı ise 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A grubu'ndaki 7. maçında Belçika ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir