Sorunları görmediler, ele geçirmek için uğraştılar

CHP lideri Kılıçdaroğlu yargıdaki sorunların hiçbirinin hükümet tarafından görülmediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yargıdaki sorunların hiçbirinin hükümet tarafından görülmediğini ifade ederek, "'Biz yargıyı nasıl ele geçiririz', onunla uğraştılar" dedi.

Kılıçdaroğlu, Adana'dan karayoluyla Hatay'a giderken parti otobüsünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, CMK'nın 102. Maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından başlayan tahliyelerde Yargıtayın suçlandığına dair  soruya, "Yargının sorunları baştan beri biliniyor. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve önceki başkanlar bu konuyu dile getirdi. Konu Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da dile getirildi. Ama bu sorunların hiçbiri AKP tarafından görülmedi. (Biz yargıyı nasıl ele geçiririz), onunla uğraştılar" yanıtını verdi.

İktidarın 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Yargıtay ile tartışmasının olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "(Biz hakim savcı alacaktık engel oldular, suçu Danıştaya atacağız) diyorlar. Ama sağduyulu tüm vatandaşların şunu düşünmesi lazım, Danıştay, (Adil sınav olsun. Torpil yapmayın. Bilgi ve birikime bakın) diyor ama onlar, (istediğimizi alacağız) diyor. Yargıtay defalarca dosya birikimini dile getirdi. Pek çok sorunu söyledi. Ne oldu? Çözülmedi. Şimdi suçu Yargıtaya atıyorlar" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir