Sözlerimi tutmazsam, siyaseti bırakırım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın memleketinde halka seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - CHP lideri Kılıçdaroğlu, verdiği sözleri yerine getiremezse ilk 4 ay içinde siyaseti bırakacağını, genel başkanlıktan da ayrılacağını açıkladı.

Partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yapacakları icraatları anlattı.

"Siyasetçi ile halk arasında güven sağlayacağız" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Verdiğimiz sözleri yerine getiremezsem ilk 4 ay içinde siyaseti de bırakacağım, genel başkanlığı da bırakacağım. İlk 4 ay içinde aile sigortası kurumunu kuracağız. Taşeronlaşmayı kaldıracağız. Emeklilere milli gelirden pay verilmesi ile ilgili yasayı çıkaracağız. Gençlerin askerlik süresini 9 aya indirmek için çalışmayı başlatacağız. 15 aydan 9 aya indireceğiz gençler."

Rize mitinginin ardından helikopterle Gümüşhane'ye gelen Kılıçdaroğlu, Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Bir pankarttaki "Tayyip'e sormuşlar boynun niye kambur, 'haramileri doyuramadım da onun için' demiş" yazısını okuyan Kılıçdaroğlu, "Para varsa halk için, sizin için var. Hortumcular için yok. Hortumcuların hortumunu keseceğim siz hiç meraklanmayın" dedi.

Aksilikler yaşandı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bineceği helikopter, Gümüşhane'de arızalanması nedeniyle Sivas mitingi iptal oldu. Kılıçdaroğlu, ve beraberindekiler karayolu ile Erzincan'a gitti.  Kılıçdaroğlu, "Gümüşhane mitinginden sonra Sivas'ta mitingimiz vardı. Helikopterle gelecektik. Ama helikopterin motorlarından birisi arıza yapınca ve arıza giderilemeyince gelemedik. Mitingimizi yapamadık. Sivaslılara bir sözümüz var, seçimlerden önce geleceğim ve mitingimizi yapacağız" diye konuştu.

Ankara projelerini de eleştirdi

Gazetecilerin, "Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Ankara Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu Kılıçdaroğlu, "İçinde insan olmayan proje. Anadolu'yu boşaltan proje" diye cevapladı.

Bir gazetecinin, "İstanbul Projesi için de aynı şeyi söylemiştiniz" hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Fark yok ki. Bana 2.5 aylık Kübra'nın açlıktan öldüğü bir ülkede, insana dayalı bir proje getiriyor mu? Merkez Bankası'nda para varmış. Bir ülkede insan açlıktan ölüyorsa, o paranın değeri var mı? İnsan para için değildir, para insan içindir. Bunu kavraması lazım."

Hangi parayla adam taşıyacağız?

Özel Uçakla Sivas'a ulaşan Kılıçdaroğlu, Kanal B televizyonunda yayınlanan programda soruları cevapladı.

Program sunucusunun, "Hakkari'deki mitinginizde büyük bir kalabalık topladınız. Sayın Başbakan onlar CHP'li değil, BDP'li dedi, Sayın Bülent Arınç, adam taşıdılar oraya dedi" ifadesi üzerine, Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Paramız olsa belki taşırız, ama bizim öyle adam taşıyacak paramız yok. Zaten televizyondaki tanıtım filmleri dünyanın parasını buluyor. Hangi parayla adam taşıyacağız. Ama onlar taşıyorlar, biz biliyoruz tabii. Nasıl taşıdıklarını da biliyoruz. Niye adam taşıyorsunuz da demiyoruz yani. Bir de şunu söyleyeyim, miting meydanlarına sadece partililer gelmez. Bizim miting meydanlarımıza çok sayıda insan gelir, AKP'li de gelir, MHP'li de gelir, herhangi bir partiye sempati duymayan insan da gelir. Bu adam ne anlatıyor, bir dinleyelim diye gelirler. Sadece partililerin geldiği bir miting zaten miting olmaz."

"Başbakan bugün de CHP, MHP ve BDP'nin eski günleri özlediğini ve ittifak yaptığını söyledi. Böyle bir ittifakınız var mı?" şeklindeki soru üzerine, Kılıçdaroğlu, "O tamamen hayal mahsulü" dedi.

Aydın din adamlarına ihtiyacımız var

Kılıçdaroğlu, "Sizin eğitim programınızda imam hatipleri kapatmak var mı?" sorusunu, "Hayır efendim hayal mahsulü. İmam hatip okullarını kim kurdu? Cumhuriyet Halk Partisi. Biz okulları kurduk. Bu ülkenin aydın din adamına ihtiyacı var" diye yanıtladı. Kılıçdaroğlu, özellikle orta öğrenimin siyasallaşmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir