SPK Yasası'nda sona doğru

Kurumların görüşüne sunulan taslak, Meclis tatile girmeden yasalaşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, SPK Yasasının ilk taslağının kurumların görüşüne açıldığını belirterek, yasayı, Meclis tatile girmeden bitirmek istediklerini söyledi.

Babacan, Yeni Teşvik Sistemini de bir kaç haftaya kadar açıklayacaklarını bildirdi. Stratejik sektörlerde, belirlenen kriterlere uyan yatırımlarda teşviklerin yoğunlaştırılacağını ifade eden Babacan, "Yüksek teknolojili yatırımlarda da uygulayacağımız teşvikler, normale göre biraz daha yoğun olacak" dedi.

İntibak Yasasının lojistik hazırlıklarının bu yıl sonunda ancak tamamlanabileceğini belirten Babacan, 2013'ün Ocak ayından itibaren de yeni emekli maaşlarının alınmaya başlanacağını söyledi. İntibak Yasasıyla

bütün emekli maaşlarının artacğı şeklinde bir algının oluştuğunu ifade eden Babacan, burada genel bir maaş artışının söz konusu olmadığını, sadece işçi emeklileri arasında fark oluşmuş olanların farkının

giderileceğini kaydetti.

Ekonomide uzun vadeye baktıklarını, uzun vadeli istikrar için ne gerekiyorsa, bugünden onu yaptıklarını ifade eden Babacan, "2012'de bütçe politikalarında sıkı duruşumuza devam edeceğiz. Para politikası ve makro ihtiyati tedbirlerde günün gereği ne ise o uygulanacak" dedi.

Ali Babacan, cari açıkta en yüksek rakamların geride kaldığını, bundan sonra trendin azalış yönünde olacağını belirterek, "2011 için cari açığımız, 70 milyar doların üzerinde bir rakam çıkacak. Doğrudan sermaye girişimiz de 12-13 milyar dolar olacak. Doğrudan sermaye girişiyle, uzun vadeli diğer sermaye türlerinin girişinin toplamı, cari açığın finansmanının aşağı yukarı yarısına ulaşmış durumda" diye konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir