SPK, Zorlu'ya 220 bin lira para cezası verdi

SPK, yapılması gereken özel durum açıklamalarını yapmayan Mehmet Cem Bodur ve Ahmet Nazif Zorlu hakkında, ayrı ayrı 219 bin 600 idari para cezası verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), özel durum açıklaması yapmayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'ya, 219 bin 600 lira idari para cezası verdi.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Tebliğ'in 5'inci maddesi çerçevesinde yapılması gereken özel durum açıklamalarını yapmayan Mehmet Cem Bodur ve Ahmet Nazif Zorlu hakkında, ilgili mevzuat uyarınca ayrı ayrı 219 bin 600 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Söz konusu tebliğin 5'inci maddesi, yatırım kararlarını ve sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek her türlü bilginin açıklanmasını zorunlu kılıyor.

Kurul, Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin hisse senedinde 24 Şubat 2009-2 Mart 2009 döneminde gerçekleşen işlemlerin incelenmesi sonucunda, mevzuata aykırı davranışları nedeniyle Fatih Karataş ve Nejdet Uluhan hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına ve geçici işlem yasağı getirilmesine karar verdi.

Burçelik Bursa Çelik Döküm Sanayi A.Ş. hisse senedinde 27-28 Ekim 2008 döneminde gerçekleşen işlemleri inceleyen Kurul, bunun sonucunda mevzuata aykırı hareket ettikleri tespit edilen Faik Akbaş ve İsmail Dağdemir hakkında da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi ve söz konusu kişilere geçici işlem yasağı getirdi.

Favori Dinlenme Yerleri A.Ş'nin Favori Doğal Yaşam Yatırımları A.Ş'den 712 bin 121 liralık alacağından karşılık olarak vazgeçmesinin ilgili mevzuatta tanımlanan suçları oluşturması nedeniyle Favori Dinlenme'nin Yönetim Kurulu üyeleri Cemil Çakmaklı, Meral Erkul, Ayhan Erel, Noyan Ünsal ve Erçin Çakmaklı hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir