SPK'nın sınavlarına başvurular 15 Şubat'ta başlıyor

Sınavlar 27-28 Mart tarihlerinde yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermaye piyasası çalışanlarının mesleki yeterlilik ile bilgi ve becerilerin ölçülmesi amacıyla, Sermaye Piyasası Mevzuatı uyarınca gerçekleştirilen "Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Sınavı", "Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Sınavı", "Türev Araçlar Sınavı", "Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı", "Konut Değerleme Uzmanlığı Sınavı", "Kredi Derecelendirme Uzmanlığı Sınavı", "Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı Sınavı" ve "Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Sınavı", 27-28 Mart 2010 tarihlerinde yurt çapında 10 ilde yapılacak.

2009 yılı Eylül dönemine kadar Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen lisanslama sınavları 2010 yılı Mart döneminde Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) işbirliği ile Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılacak.

Başvuru işlemleri, 15-28 Şubat 2010 tarihleri arasında http://basvurular.meb.gov.tr/tspakb internet adresinden yapılabilecek. Ancak 26 Şubat 2010 tarihi mesai saati sonunda sınav ücretinin yatırıldığı hesap kapanacak olup bu tarihten itibaren ücret yatırma imkânı bulunmayacak. Sınavlara sadece internet üzerinden başvurulabilecek.

Bugüne kadar 6 sınav merkezinde düzenlenen sınavlar adaylara ulaşım kolaylığı sağlanabilmesi amacıyla 10 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Sınavlar bu yıl Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Samsun'da yapılacak, sabah 9:30 ve öğleden sonra 14:30'da başlamak üzere iki oturum halinde düzenlenecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir