Stres testinin sonuçları bekleniyor

Avrupa bankaları için yapılan stres testlerinin sonuçları bugün 19:00'da açıklanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasalarda banka stres testi sonuçları öncesi iyimser hava solunuyor. Dün ABD endekslerindeki yükselişin ardından İMKB de güne artıda başladı. Endeks açılışını 49 puan artışla 59.968 puandan yaptı. Şu ana kadar en yüksek 60.141 seviyesini gören İMKB, saat 10:07 itibariyle 59.885 (-33) puanda yer alıyor.

Küresel piyasada pozitif görünüm devam ederken, Avrupa bankaları için yapılan stres testlerinin sonuçları bekleniyor. Aralarında 4 Yunan, 4 Portekiz ve 27 İspanyol bankanın yer aldığı toplam 91 bankanın 'dayanıklılığı' saat 19:00'da açıklanacak. Sonuçların İMKB'ye etkisi, açıklamanın kapanışına denk gelmesi nedeniyle, dış piyasaların seyrine bağlı olarak da, pazartesi günü görülecek.

Yatırım uzmanları, stres testlerinden herhangi bir olumsuz sonuç çıkmayacağını düşünürken, ufak çaplı sürpriz sonuçlar gelmesinin de muhtemel olduğunu tahmin ediyor.

Godman Sachs: 10 banka testi geçemeyecek

Bunun yanında bugün Almanya'da IFO Güven Endeksi takip edilecek. Endeksin 101.8'den 101.5'e gerilemesi bekleniyor. Öte yandan bilanço dönemi devam ederken, bugün Ford Motor, McDonalds bilançoları takip edilecek.

Faizde görünüm yatay

Düşük enflasyon beklentisi ve güvenli liman etkisiyle son dönemde yatırımcının yoğunlaştığı tahvil-bono piyasasında düşüş trendi sonrası bugün sakin seyir hakim. Dün yüzde 8.14 ile Ekim 2009'dan bu yana en düşük seviyeleri gören gösterge faiz, yüzde 8.18 seviyesinden kapanmıştı. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz şu sıra yüzde 8.20 seviyesinde.

Uluslar arası piyasada euro/dolar 1.2880 seviyesinde seyrederken, yurtiçinde Dolar/TL 1.52 seviyelerinde. Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5185/1.5210 düzeyinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir