SunExpress, Samsun'dan Almanya'ya uçacak

SunExpress, Samsun'dan Almanya'ya haftada bir gün tarifeli uçuş başlatacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortak kuruluşu olan SunExpress, Samsun'dan Almanya'ya haftada bir gün tarifeli uçuş başlatacağını söyledi.

Vali Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) düzenlediği toplantıda, Samsun'dan yurtdışına başlatılacak uçuşların bölgeye hareketlilik kazandıracağını söyledi.

Samsun'dan Almanya'nın Frankfurt ve Stuttgart şehirlerine haftada bir gün tarifeli uçuş gerçekleştirileceğini belirten Aksoy, "Aktarmasız yurtdışına uçuşların Samsun Çarşamba Havaalanı'nın uluslararası pozisyonuna katkı sağlayacağı şüphesizdir. SunExpress'in direkt uçuşları sonrasında bölgemiz daha hareketli hale gelecek. Turizmden daha fazla pay alacağız. Umarım direkt uçuşların sayıları artar" dedi.

Çarşamba Havaalanı'nın kapasite sorunu olmadığını dile getiren Vali Aksoy, kapasitenin uluslararası standartlara uygun olduğunu belirtti.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say da Samsun'un bölgede önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, yurtdışı aktarmasız uçuşların ihracata katı yapacağını bu nedenle de bölge insanının uçuşlara sahip çıkması gerektiğini bildirdi.

Say, Samsun-Almanya uçuşlarının 31 Ekimden sonra başlayacağını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir