Sunumunuzu cepte taşıyın

Cep projektörleri sayesinde mobil cihazınızdan bile kolayca sunum yapabiliyor ya da büyük ekranda film izleyebiliyorsunuz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birçok cihazın fiyatı da ucuzlamaya başladı. Her ne kadar çok yaygınlaşmamış olsalar da cep projektörleri ya da kendi isimleri ile Pico projektörler de bu fiyat indiriminden nasiplerini aldılar. Artık çok daha makul fiyatlara, cebinizde rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve her an bilgisayarınıza, tabletinize ve hatta cep telefonunuza bağlayarak büyük bir ekrana kavuşabileceğiniz cep projektörü satın alınabiliyor. Üstelik yeni nesil cep projektörleri çalışmak için bir cihaza da ihtiyaç duymuyorlar. Dahili hafızaları ve bellek girişleri sayesinde sunum veya video dosyaları kendileri gösterebiliyorlar. Bu sayede aynı zamanda taşınabilir bir eğlence cihazı halinde de kullanılabiliyorlar.

Alırken bunlara dikkat edin 

Pico projektörlerin daha uygun maliyetlere inmesi ile birlikte pazara farklı markalara ait birçok ürün sürülmeye başlandı. İlk bakışta hepsi aynı işlevi yerine getiriyor gibi görünüyor olsa da, özellikleri ve performansları ile birbirlerinden ayrılıyorlar. Kimi projektörler yalnızca tek tip bağlantı sunarken, kimileri birden fazla cihaza destek verebiliyorlar. Dolayısıyla tüketicilerin bir ürün satın almadan önce hangi bağlantıları desteklediğini, daha da önemlisi kullanacakları mobil cihazla uyumlu olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Ağabeylerinden daha küçük ebatta oldukları için Pico projektörlerin genelde sunabildikleri ekran ebatları da küçük oluyor. Farklı modeller 25 ila 50 inç arasında bir ekran büyüklüğü sunabiliyorlar. Tüketiciler yine bir ürün almadan önce ihtiyaç duydukları büyüklüğü de hesap etmeliler. Kaliteli bir cep projektörünün rakiplerinden farklılaştığı en önemli husus ise lambasının lümen değeri. Düşük lümen değerine sahip projektörler, aydınlık ortamlarda yeterli netlikte görüntü kalitesi sunamıyorlar. Elbette yüksek lümen değeri de daha fazla ısınma ve enerji harcaması anlamına geliyor. Tüketicilerin bu değerin iyi dengelenmiş olduğu ürünler tercih etmeleri gerekiyor.

Projeksiyonlar her yerde 

Her ne kadar ayrı birer cihaz olarak satılmaya başlanmış olsalar bile, projeksiyon teknolojisinin bu kadar küçülmesi sayesinde farklı cihazlar da entegre edilmeye başlandılar. Sony ve Samsung bu alanda önderlik ediyorlar. Sony yeni nesil video kameralarının kapaklarına yerleştirdiği projeksiyonlar sayesinde çekilen görüntülerin anında izlenebilmesine imkân tanıyor. Bu sayede tatil anılarınızı izlemek için eve dönmenize gerek kalmıyor. Samsung bir adım daha öne çıkarak cep telefonuna projeksiyon entegre eden ilk mobil üretici oldu. Samsung Galaxy Beam modeli cep telefonu, üzerinde bulunan projektör sayesinde filmleri ve ekranı duvara yansıtabiliyor. Yakın gelecekte çok daha fazla üründe projeksiyonların entegre edilmesi bekleniyor.

1-425.jpg