Sur'da çatışma: 1 polis yaralı

Sokağa çıkma yasağı uygulanan Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 1 polis yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'In sokağa çıkma yasağı süren Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için asker ve polisin düzenlediği operasyonlar sırasında PKK'lıların açtığı ateşte 1 polis kolundan yaralandı.

Diyarbakır'ın 2 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı başlayan ve 10 Aralık günü saat 23.00'den 11 Aralık saat 16.00'ya kadar ara verildikten sonra yeniden 6 mahallede sokağa çıkma yasağı uygulanan Sur İlçesi'nde, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor. Askerin de destek verdiği operasyonda bu sabaha karşı çatışmalar yaşandı. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin düzenlediği operasyona önceki gün 7'inci Kolordu Komutanlığı'na bağlı birliklerde katıldı. Sur'un yakılan tarihi Kurşunlu Cami çevresinde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada polis memuru B.B. yaralandı. Kolundan kurşunla yaralanan polis memuru Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yaşanan olaylarda kurşunlu ölen Serdil Cengiz ile Şiyar Salman'ın cenazeleri Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki cenazeleri bugün aileleri tarafından alındı. Hastane önünde toplanan kalabalık bir grup konvoy eşliğinde cenazeler Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önüne getirildi. Cenazeler burada yapılan törenin ardından konvoy eşliğinde Yeniköy Mezarlığı'na götürülerek defnedildi. Öte yandan esnafın büyük bir bölümü kepenk kapattı.

Merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde toplanıp yol kapatmak isteyen gruba önlem alan polis ekipleri gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Bir süre yaşanan olayların ardından grup ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Diyarbakır'da polis kentin önemli noktalarında aldığı geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor.