Taklit edilecek tasarım yaptılar, ödülleri kaptılar

Design Turkey'de 311 tasarımın 230'u başarılı bulunarak sergilenmeye hak kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Endüstriyel tasarım yarışması "Design Turkey"e bu yıl firmalar 311 tasarımla katılırken, bunların 230'u başarılı bulunarak sergilenmeye hak kazandı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) tarafından organize edilen "Design Turkey" yarışması, bu yıl "İyi Tasarım", "Üstün Tasarım" ve "Kavramsal Tasarım" kategorilerinde gerçekleşti.

Firmaların toplam 311 tasarımla başvurduğu ve bunlar arasından 230 ürünün başarılı bulunarak sergilenmeye hak kazandığı yarışmada, bunların yanı sıra 47 "İyi Tasarım", 19 "Üstün Tasarım" ve 3 de "Kavramsal Tasarım" ödülü, yarışma sonrasında sahiplerini buldu.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Design Turkey'in, değişen Türkiye'nin en büyük dönüşüm sembollerinden birisi olduğunu, Türkiye'nin sanayisi, üreticisi ve ihracatçısının, tasarımla dönüşümün liderliğini yaptığını kaydetti.

Büyükekşi, "Artık uzun vadeli rekabet gücümüzü artırmaya odaklanıyoruz. Fiyat odaklı rekabeti hızla geride bırakıyoruz. Onun yerine markaya ve tasarıma yöneliyoruz. Tüm üretim süreçlerimizi yeniden yapılandırdık. Artık taklit ürünlerimiz değil, taklit edilen ürünlerimiz var" dedi.

Üretim kalitesinde dünyada çok önemli bir noktaya geldiklerini vurgulayan Büyükekşi, şimdi bu üretim gücünü tasarım güçleriyle birleştirdiklerini belirtti.

Mehmet Büyükekşi, "Türk tasarım ekipleri harika işlere imza atıyor. Şirketlerimizin içindeki tasarım enerjisi ortaya çıkıyor. Bu yarışmalar sayesinde bu enerjiyi motive etme imkanı buluyoruz. Türkiye çok farklı bir yolda ilerliyor. Artık kabuğumuzu kırdık. Büyük bir gelişim ve dönüşüm sürecinin tam ortasındayız. Bu süreç hızlanarak devam edecek" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir