Taksim ilk günden bile kötü

Gezi Parkı'nın dağıtılması sonrasında Taksim Meydanı'na çıkan tüm sokaklarda çatışma yaşanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

dunya.com - Gezi Parkı'ndaki direnişçilerin polis baskını ile dağıtılmasının ardından, Taksim'in tüm sokaklarında adeta savaş yaşanıyor. Polis müdahalelerde plastik mermi kullanıyor. Meydana çıkan irili ufaklı tüm cadde ve yollarda gösterici grupları slogan atarak Park'a yapılan müdahaleyi protesto ediyor.

Olayların sert polis müdahalesi ile çığrından çıktığı 31 Mayıs Cuma günü yaşanan sahneler, Beyoğlu'nun sokaklarında tekrarlanıyor. Siyasetçilerin "radikal" söylemlerine rağmen göstericiler İstiklal Caddesi'nin her zamanki kalabalığından farklı değil.

dunya.com kamerasından bu gecenin görüntüleri;

dsc03790.jpg

dsc03752.jpg

Basına görüntü yasağı

Parka kepçe ve kamyonlarla giren polis, basın mensupları meydana aldı ancak parkın içindekiler toplanırken görüntü alınmasına izin vermedi. Park'ta bulunacak herhangi bir yasadışı materyal olması durumunda bunu görüntü ile kanıtlamak istediklerini söyleyen basın mensuplarına polis kamerasından görüntü dağıtılacağı söylendi. Birkaç gazetecinin tüm ısrarına rağmen, Gezi merdivenlerini kuşatan polis geçişe izin vermedi.

dsc03714.jpg

Eylemciler Boğaz Köprüsünü zorluyor

Öte yandan İstanbul'un bir çok noktasında protesto gösteriler devam ediyor. Boğaz Köprüsü'nü yürüyerek geçmeye çalışan eylemciler polis barikatını aşmaya çalışıyor. Biber gazı ile otoyolda göstericilere müdahale ediliyor. Avrupa Yakasından Anadolu Yakasına geçişte Beylerbeyi çıkışı dışında yol kapalı durumda.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir