Tarihinde ilk kez 60 bini gördü

Borsa tüm zamanların rekorunu 60.112 puanla yeniledi. İlk seans teknik arıza nedeniyle yarım saat erken bitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mali sektör hisseleri öncülüğünde yükseliş trendine devam eden İMKB, bugün 60.112 seviyesine ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.  Dün 59.494 puanla rekor kapanış yapan endeks bugün de alımlarla tarihinde ilk kez 60 bini gördü.

Bu arada İMKB'de ilk seans teknik bir arıza nedeniyle yarım seans erken sona erdi. 59.812 puanda takılan borsada işlemler ikinci seansta normal saatte başlayacak.

Uzmanlara göre, faizlerde düşüşün sürmesi ve buna bağlı olarak portföylerinde en fazla bono-tahvil bulunduran banka hisselerine alım gelmesi piyasayı yukarı taşıyor.

Bu arada tahvil-bono da ise alıcılı açılış sonrası yön yataya döndü.  Dün spot piyasada yüzde 8.32 bileşik seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvil, bugün yüzde 8.16’ya kadar indi. Gösterge faiz şu ana yüzde 8.17 bileşik seviyesinde yer alıyor.

Döviz piyasasında ise dolar 1.52 TL seviyelerine doğru gevşedi. Dolar/TL'den en iyi alış/satış 1.5210/1.5245 düzeyinde. Euro 1.9560 liradan alıcı buluyor.

Yurtdışı da yükselişe geçti

Dün Bernanke'den istediğini alamayan piyasalar satış tarafına geçerken, yeni gün dengeli başladı. Euro Bölgesi'nde temmuz hizmet sektörü PMI 56 olarak açıklanırken, bileşik PMI 56.7 geldi. ABD vadeli işlemlerde ve Avrupa endekslerinde yükseliş hız kazanırken, değer artışları şu sıra yüzde 1'i geçmiş durumda. Diğer yandan Euro/Dolar 1.2820, Dolar/Yen 86.75 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir