Tatil öncesi satışlar hızlandı

Gün içerisinde 68.144 puana kadar gerileyen İMKB yüzde 3 değer kaybetti; Dolar/TL 1.44 seviyesini aştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Borsa artan kar satışlarının etkisiyle bugün yüzde 3 değer kaybetti. Endeks günü 2.158 puan düşüşle 68.588 puandan tamamladı.

Yaklaşan Fed toplantısı öncesinde global piyasada temkinli hava daha fazla hissediliyor. Fed'in, gelecek hafta açıklaması beklenen programla ilk olarak altı ay süre içinde 500 milyar dolarlık hazine tahvili alımı yapacağının öğrenilmesiyle dolar küresel çapta değer kazandı. Endekslerde ise gevşek görünüm hakim.

Bugün 70.757 seviyesinden geri dönen İMKB'de kar satışları günün ikinci yarısında hız kazandı. Gerek dışarıdaki temkinli duruş, gerekse Mobius'un değerlendirmeleri tatil öncesi satışlarda rol oynadı. Templeton Fonu'nun sahibi Mark Mobius'un, İMKB'de yıl sonuna kadar yüzde 15-20 arasında bir düzeltme beklediğini ve bunu kısa süreli olacağını söyledi.

ABD'de TSİ 15:30'da açıklanan dayanıklı mal siparişleri beklentilerden iyi gelse de ABD ve Avrupa cephesinde satıcılı görünümün sürdüğü gözleniyor.

Dolar 1.44 lirayı aştı

Fed'in 500 milyar dolarlık hazine tahvili alımı yapacağının öğrenilmesiyle dolar küresel çapta değer kazandı. Euro/Dolar bugün 1.3770 seviyesine kadar inerken, Dolar/TL 1.44'ü aştı. Bankalararası işlemlerde şu sıra en iyi alış/satış 1.4400/1.4450 TL düzeyinde. Serbest piyasada ise Dolar 1.4440 liradan, Euro 1.9900 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında ise 8 Ağustos 2012 vadeli yeni gösterge kıymetin bileşik faizi yüzde 7.62 seviyesinden günü tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir