Tatlıses iyileşiyor

Doktoru ünlü sanatçının eskiye oranla daha kolay iletişim kurabilir duruma geldiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses, hızla iyileşiyor. Doktorlar, ünlü sanatçının eskiye oranla daha kolay iletişim kurabilir duruma geldiğini açıkladı.

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sabah sağlık ekibi tarafından Tatlıses'in muayenesinin yapıldığını ifade ederek, "Tatlıses'in daha kolay iletişim kurabilir durumda olduğu görüldü. Başlangıçtan bu yana dikkatle izlenen kafa içi basınç ve beyin elektriksel aktivitesinde olumsuz bir değişim gözlenmemektedir. Tatlıses'in fizik tedavi uygulamaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Tatlıses'in gece boyunca yapılan izleniminde de bir sorunun saptanmadığını kaydeden Çuhadaroğlu, hastane yönetimi ve ailenin kararıyla başlangıçtan bu yana hastanede kalan aile fertlerinin sabah itibariyle evlerine döndüğünü belirtti.

Çuhadaroğlu, ziyaret kısıtlaması devam ettiği sürece, aile fertleri ve sevenlerinin hastane yönetimi tarafından düzenli olarak bilgilendirileceğini bildirdi.

Bakan Şimşek ve Günay ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İbrahim Tatlıses'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da ziyaretin ardından şunları kaydetti:

"Çok feci bir saldırı. Bir insana, bir değerli sanatçıya karşı olması çok feci. Bu, felaketi daha da artırıyor ama bugün güzel haberler aldım. Başhekim arkadaşımız sağlık durumunun çok iyiye gittiğini söyledi. Bu ümit verici güzel bir gelişmedir. İbrahim Tatlıses, benim değer verdiğim, çok sevdiğim bir arkadaşım ve çok değerli bir sanatçıdır. Türkiye'den, Ortadoğu'dan Avrupa içlerine kadar çok geniş bir kitlede seveni, kendisini beğeniyle dinleyenler vardır. Herkese geçmiş olsun diyorum. Sanırım bu kötü saldırının olumsuz izlerini fazla gecikmeden atlatacağız."

Bir gazetecinin "Tatlıses'i gördünüz mü" sorusu üzerine Bakan Günay, "Evet gördüm. Kendisi uyuyordu. Uyandırmak istemedim. Çünkü sabah saatlerinde biraz uykuya daldığını söylediler. İnşallah önümüzdeki günlerde iyi sonuçları hep birlikte görürüz" dedi.

Bakan Şimşek de Tatlıses'in sağlık durumuna ilişkin doktorlardan bilgi aldı.

Şimşek'in yanı sıra Nuri Sesigüzel, Mazhar Fuat Özkan, Alpay ve Nihat Hatipoğlu'nun da Tatlıses'i ziyaret etmek üzere hastaneye geldiği öğrenildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir