TAV ilk çeyrekte 31 milyon € kâr yazdı

TAV Havalimanları'nın bu yılın ilk çeyreğinde konsolide net kârı geçen yıla oranla yüzde 51 artışla 31 milyon euro olarak gerçekleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAV açıklamasına göre, TAV Havalimanları, bu yılın ilk çeyreğinde cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla, 227 milyon euroya yükseltti. TAV'ın 2015'in ilk üç ayında konsolide net kârı da yüzde 51 artışla 31 milyon euro olarak gerçekleşti.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2015 yılına hem operasyonel hem de finansal olarak oldukça güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirtti. 

İlk çeyrekte yolcu sayısının yüzde 7 artarken, cironun özellikle ticari gelirlerdeki artış ile yüzde 20 büyüdüğünü ifade eden Şener, aynı dönemde yüzde 18 FAVÖK ve yüzde 51 net kâr artışı yakaladıklarını bildirdi. 

Şener, "Özellikle önümüzdeki dönemde büyüme stratejimizin sacayaklarından birini oluşturacak olan hizmet şirketlerimizdeki ciro artışlarından büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

"TAV küresel bir şirket, diğer havalimanı işletmecilerinden çağrılar alıyoruz"  

TAV'ın organizasyonel yapısında havalimanı işletmelerinin yanında hizmet şirketlerinin de olmasının şirkete gelişen dünya havacılığında çok ciddi bir avantaj sağladığını aktaran Şener, şunları kaydetti: 

 "TAV'ın organizasyonel yapısında havalimanı işletmelerinin yanında hizmet şirketlerinin de olması TAV'a gelişen dünya havacılığında çok ciddi bir avantaj getirdi. Hizmet şirketlerimizin TAV'ın işlettiği havalimanları dışında da hizmet verme kararımız etkisini çok hızlı gösterdi. TAV Havalimanları, Dünya çapında 54 havalimanında çeşitli servis disiplinlerinde hizmet veriyor. Kendi işlettiğimiz ve inşaatını yaptığımız havalimanlarının dışında hizmet şirketlerimizle birlikte 54 havalimanındayız. Bu bizim artık küresel bir şirket olduğumuzun açık göstergelerinden biri. Kısa bir sürede havalimanı işletmeciliği alanında kazandığımız deneyimi aktarmamız için binlerce kilometre uzaktaki havalimanı işletmecilerinden çağrılar alıyoruz" 

Şener, bu yılın ilk çeyreğinde ABD'de atılım yaptıklarını belirterek "Gümrüksüz satış şirketimiz ATÜ, ABD'deki Houston George Bush Havalimanı'nın gümrüksüz satış alanlarını 10 yıl süreyle işletme ihalesini kazandı. Uman, Salalah ve Tunus Kartaca paketine ek olarak bu ATÜ'nün TAV ekosistemi dışında son oniki ayda kazandığı üçüncü ihale oldu. Bu ihale, ABD'deki ilk operasyonumuz olması açısından da çok önemli. Ciddi havalimanı altyapı geliştirme fırsatları sunan ABD pazarını da oldukça önemsiyoruz. Aynı dönemde, Medine Havalimanı'nın inşaatını da tamamladık. Nisan ayından itibaren deneme operasyonu başladı. Bu havalimanı ile tüm İslam alemi için özel bir öneme sahip olan Medine'ye gelecek Hac ve Umre yolcularımız için şu andakinin üç katı bir kapasiteyi sunmuş bulunuyoruz" açıklamasında bulundu. 

 "Atatürk Havalimanının kapasitesini yılda 75 milyon yolcuya çıkaracağız"  

Yılın ilk çeyreğinin en önemli gelişmesinin Atatürk Havalimanı'na yönelik yatırımları olduğunu bildiren Şener, "İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kargo terminalinin yıkılması ve terminal genişlemesi inşaatının başlaması bizim için ilk çeyreğin en önemli gelişmesi oldu. Eski binanın yerine 75 milyon avro yatırımla inşa edeceğimiz sekiz köprü, bagaj sistemlerinin kapasitesinin artırılması ve ilave bir check-in adası yapılmasıyla birlikte DHMİ'nin hava tarafına yaptığı yatırımlara uyum sağlayacağız ve havalimanının kapasitesini yılda 75 milyon yolcuya çıkaracağız. TAV Havalimanları ailesinin tüm üyelerine özverili gayretleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir